Προβλήματα με τα ειδικά οχήματα μεταγωγών του ΤΜΔ Λάρισας

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Προβλήματα με τα ειδικά οχήματα μεταγωγών του ΤΜΔ Λάρισας
Π ρ ο ς : Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας (Μέσω ΠΟΑΣΥ)                                                          
             
Το Τ. Μ. Δ. Λάρισας, εκτελεί ως περιφερειακή Υπηρεσία Μεταγωγών, καθημερινά δρομολόγια προς Τρίκαλα και Βόλο, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα προς Θεσσαλονίκη και κάθε Τρίτη και Σάββατο τακτικά δρομολόγια προς Αθήνα και Κρυσταλλοπηγή.

Δυστυχώς οι συνάδελφοι ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, αντιμετωπίζοντας πολλαπλά προβλήματα,με ένα εκ των βασικών την έλλειψη ειδικών μεταγωγικών οχημάτων (9) θέσεων. Η υπηρεσία διαθέτει (3) τέτοια οχήματα, ηλικίας 17 ετών, ένα εκ των οποίων με διάθεση από τη ΔΑ Γρεβενών, με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα το καθένα. Εξ αυτών ένα είναι μόνιμα ακινητοποιημένο  με σοβαρότατες βλάβες, άλλο παρουσιάζει συνεχώς βλάβες με αποτέλεσμα η κίνηση του να είναι άκρως επισφαλής, ενώ το τρίτο της ΔΑ Γρεβενών πριν περίπου (15) ημέρες ακινητοποιήθηκε στη Καστοριά,καθ οδόν προς Κρυσταλλοπηγή με μεγάλη βλάβη στο κινητήρα.

 
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το ΤΜΔ Λάρισας να εκτελεί μεταγωγές ακόμα και (1) κρατούμενου με το (28) θέσεων ειδικό όχημα, το οποίο και αυτό είναι με διάθεση εδώ και περίπου 4 έτη από τη ΔΑ Ιωαννίνων!!!
 
Όπως γίνεται αντιληπτό οι μεταγωγές στη Λάρισα είναι πλέον ένα μαρτύριο το οποίο γίνεται άλυτος γρίφος τις ημέρες των τακτικών δρομολογίων όπου δεν είναι διαθέσιμη και η κλούβα των (28) θέσεων!!!! 
 
Την ίδια στιγμή υπάρχουν κάποιες ΔΑ, στις οποίες ενώ δεν λειτουργούν  Υπηρεσίες Μεταγωγών,διαθέτουν (2) σύγχρονα (τελευταίας πενταετίας) μεταγωγικά (9) θέσεων, τα οποία και εκτελούν ελάχιστα δρομολόγια και αυτό το καταμαρτυρούν τα διανυθέντα χιλιόμετρα των οχημάτων.
 
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν απαιτήσεις από μια υπηρεσία να εκτελεί πλήθος μεταγωγών και αυτή να στερείται των βασικών,ενώ κάπου αλλού να υπάρχουν οχήματα που κάθονται!!!!
 
Απαιτούμε την άμεση ανακατανομή ή διάθεση, μεταγωγικού οχήματος (9) θέσεων τελευταίας πενταετίας, στο ΤΜΔ Λάρισας, ώστε να μπορούν να εκτελούνται ασφαλείς μεταγωγές. 
 
Η οικονομική κρίση δεν είναι πανάκεια. Υπάρχει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα και είναι στο χέρι σας. Ειδάλλως λυπούμαστε, αλλά είστε υπεύθυνοι για ότι συμβεί.
 
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                              ΘΕΛΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ