Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 17/09/2018

Αρκετοί είναι οι αναγνώστες του Policenet.gr που μας ρωτούν αν το προσεχές διάστημα θα υπάρχουν προκηρύξεις για προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ..

[custom:google-ads]

Είναι γεγονός ότι το διάστημα της κρίσης, οι προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας είναι εξαιρετικά περιορισμένες (σε αριθμό) σε σχέση με το παρελθόν.

Αυτό αποτυπώθηκε άλλωστε και στη φετινή βάση εισαγωγής στη Σχολή Αστυφυλάκων που – κατά κύριο λόγο, εξαιτίας του πολύ μικρού αριθμού εισακτέων – κυριολεκτικά εκτοξεύθηκε (δείτε εδώ την βάση εισαγωγής στη Σχολή Αστυφυλάκων).

Οι περιορισμένες προσλήψεις επηρεάζουν εμφανώς και τις μάχιμες υπηρεσίες, οι οποίος απειλούνται από την υφιστάμενη λειψανδρία αλλά και από την αύξηση του μέσου όρου ηλικίας των ήδη υπηρετούντων σε αυτές (με ότι αυτό συνεπάγεται …).

Όπως εξηγούν στο Policenet.gr έμπειροι Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., πλέον η μετακίνηση νεαρότερων αστυνομικών στην Υπηρεσία τους είναι αναγκαία για να διατηρηθεί το αξιόμαχο …

Όλα λοιπόν περιστρέφονται γύρω από την σωστή διαχείριση του προσωπικού, αλλά και από τις προσλήψεις για τις οποίες άπαντες διατηρούν την ελπίδα να αυξηθούν.

Για το ζήτημα των προσλήψεων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ερωτήθηκε – στο πλαίσιο συνέντευξης της  στην εφημερίδα “Έθνος της Κυριακής” - και η νέα Υπουργός στον εν λόγω χαρτοφυλάκιο κα Όλγα   Γεροβασίλη, η οποία τοποθετήθηκε ως εξής:

"Στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια προσπαθήσαμε να στηρίξουμε με ανθρώπινο δυναμικό κρίσιμους τομείς του κράτους και το καταφέραμε. Πετύχαμε να μετατρέψουμε τον κανόνα προσλήψεων – αποχωρήσεων σε «1:1» για το 2019, προκαλώντας τα νεοφιλελεύθερα αντανακλαστικά των θαυμαστών του μοντέλου Πινοσέτ και του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έσπευσε να εξαγγείλει την επαναφορά του «1:5», στην αγωνία του μη τυχόν και σταθεί όρθιο το κοινωνικό κράτος.

Το Δημόσιο εξακολουθεί να έχει σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και κυρίως σε νέους ανθρώπους με δεξιότητες απαραίτητες σε ένα σύγχρονο κράτος. Οι δημοσιονομικές μας δυνατότητες σήμερα είναι μεγαλύτερες ώστε να μπορέσουν να στελεχωθούν σημαντικοί τομείς. Σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε αντίστοιχα και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη."

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλλοδαπός χτύπησε Αστυνομικό

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis