Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:30 | 05/05/2018

Εδώ και μήνες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής συνέλλεγαν πληροφορίες για τη δράση... πολυεθνικού κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Έτσι, μετά από επιχείρηση που έγινε την περασμένη Δευτέρα 30 Απριλίου σε Ελληνικό και Παλαιό Φάληρο, συνελήφθησαν τρία άτομα που είχαν συστήσει κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Ο λόγος για έναν 43χρονο υπήκοο Ρωσίας, έναν 39χρονο υπήκοο Αλβανίας και έναν 38χρονο Έλληνα, ενώ αναζητείται και μία 27χρονη Ελληνίδα, ως συνεργός τους.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ν/Α Αττικής, εντόπισαν σε υπόγειο χώρο στάθμευσης στην Αθήνα κλεμμένο όχημα στο οποίο ήταν κρυμμένα 22 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Έπειτα από πολύμηνη έρευνα κατά την οποία αξιοποιήθηκαν όλα τα προανακριτικά στοιχεία, πιστοποιήθηκε η εμπλοκή των ανωτέρω στην ανευρεθείσα ποσότητα και εξακριβώθηκαν επακριβώς οι ρόλοι τους στην περαιτέρω διακίνηση της.

Συγκεκριμένα, ο 39χρονος ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση της κάνναβης την οποία στη συνέχεια παρέλαβε ο 43χρονος και την απέκρυψε στο όχημα με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση της. Άμεσος συνεργός του πρώτου, ο οποίος λειτουργούσε υπό τις εντολές του, ήταν ο ημεδαπός. Στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

21 γραμμάρια κοκαΐνης

10.822 δολάρια ΗΠΑ

1.705 ευρώ

1.650 Ρώσικα Ρούβλια

Μία ηλεκτρονική ζυγαριά

Φυσίγγια

Τέσσερα μαχαίρια στρατιωτικού τύπου

Τρία αυτοκίνητα

Ένα πλαστό διαβατήριο

[custom:google-ads]

Κατά την προανακριτική διαδικασία, εξακριβώθηκε ότι ο 43χρονος Ρώσος, με τη χρήση πλαστών εγγράφων, είχε ιδρύσει εταιρεία ενοικιάσεως οχημάτων, ενώ επιπλέον εξιχνιάσθηκε και μία περίπτωση κλοπής αυτοκινήτου. Ακόμη επισημαίνεται ότι, οι δράστες κατά το παρελθόν είχαν συλληφθεί για όμοια αδικήματα ενώ για την 27χρονη εκκρεμεί επιπλέον και ένταλμα σύλληψης. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Καλλιακμάνης: «Επιτυχίες παρά τα πενιχρά μέσα»

«Οι συνάδελφοι της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής επέδειξαν μέγιστο επαγγελματισμό, συλλαμβάνοντας τον Ρώσο υπήκοο ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών και απάτες. Οι επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται και τονώνουν το αίσθημα ασφαλείας του πολίτη. Μπράβο στους συναδέλφους οι οποίοι με αυταπάρνηση και παρά τα πενιχρά μέσα, επιτελούν το καθήκον τους», δήλωσε για το θέμα στο Reader.grο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Πηγή: reader.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis