Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:28 | 25/12/2019

Του Βιδάλη Ιωάννη

Aντιπρoσώπου Ε.ΑΣ.Υ.Α

Πριν λίγο καιρό λάβαμε γνώση για τα αποτελέσματα της πρώτης έκθεσης του Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας ενός νεοσύστατου μηχανισμού που έχει ως κύριο σκοπό επί της ουσίας τον έλεγχο των Αστυνομικών.

Αυτό μας κάνει και αναρωτιόμαστε πόσοι πια μηχανισμοί και πόσες Υπηρεσίες χρειάζονται για να ερευνούν καθημερινά τον εργαζόμενο υπό αντίξοες συνθήκες Αστυνομικό; Και γιατί δεν υπάρχει και αντίστοιχος κρατικός μηχανισμός προστασίας του Αστυνομικού όπως έχει προτείνει η Ομοσπονδία τόσα χρόνια και πρέπει κάθε φορά ο Αστυνομικός να τρέχει με δικηγόρους των εκάστοτε Ενώσεων; Όλοι οι υπόλοιποι φορείς του Δημοσίου δεν χρήζουν ελέγχου περί Αυθαιρεσίας σε κλάδους όπως η παιδεία και η υγεία ή μήπως τα έχουμε λύσει όλα εκεί;

Επίσης για να κρίνεις κάτι ως μη αναγκαίο και να υποθέτεις πιο πρόσφορα μέσα πρέπει να ξέρεις τι επικρατεί στον «δρόμο».

Πότε οι κύριοι αυτών των επιτροπών ήρθαν σε μια πορεία να δουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν τα Μ.Α.Τ και πότε παραβρέθηκαν μέσα σε ένα περιπολικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης δράστη για να δουν και να σχηματίσουν άποψη στο τι ήταν αναγκαίο να γίνει και τι όχι;

Κύριοι φτάνει πια η απαξίωση που έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια. Βεβαίως και καταδικάζουμε τις απανταχού αυθαιρεσίες αλλά για να μην ξεχνιόμαστε η Ελληνική Αστυνομία εκτός από τα κατά τόπους πειθαρχικά όργανα σε επίπεδο διευθύνσεων διαθέτει και την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Όσοι κάνουμε σωστά τη δουλειά μας στους δρόμους και πάντα σύμφωνα με τους νόμους και το σύνταγμα δεν μας πτοούν τέτοιες ενέργειες.

Δεν θα κάμψετε το ηθικό των Αστυνομικών ούτε θα μας φοβίσετε ώστε να λειτουργούμε κατά το δοκούν.

Είμαστε εδώ για να προασπίσουμε τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας και να αποτρέψουμε την υποβάθμιση του λειτουργήματός μας. 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" που μόλις κυκλοφόρησε.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis