Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:00 | 26/11/2019

Από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα την Αλβανία, με επίκεντρο περιοχή ανάμεσα στα Τίρανα και την παραλιακή πόλη του Δυρραχίου, κατέρρευσαν κτίρια με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό αρκετών ανθρώπων κάτω από τα συντρίμμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα κτίρια που κατέρρευσαν βρίσκονται στο Δυρράχιο και τα Τίρανα. Κατεστραμμένα κτίρια υπάρχουν και σε ακτίνα 150 περίπου χιλιομέτρων: από τη Λέζια στον Βορρά έως το Φίερι στον Νότο. Έως τώρα έχει αναφερθεί ότι έχουν καταρρεύσει οκτώ πολυκατοικίες στο Δυρράχιο και στα προάστια των Τιράνων.

Στα βίντεο του Report TV φαίνεται καρέ- καρέ η διάσωση ενός μικρού παιδιού που έχει εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια. Στα πλάνα δίπλα από το αγόρι φαίνεται μία γυναίκα η οποία έχει και αυτή καταπλακωθεί, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας της.

[custom:google-ads]

Δείτε τα βίντεο:

Η Ελλάδα στέλνει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ στην Αλβανία

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, είχε το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τον σεισμό που έπληξε τη γειτονική χώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να του εκφράσει τη συμπαράστασή του στον Αλβανό ομόλογό του. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή να αναχωρήσει άμεσα για την Αλβανία κλιμάκιο της ΕΜΑΚ προκειμένου να βοηθήσει στις έρευνες διάσωσης. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης στο κ. Ράμα, πως η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να συμβάλλει με όποιο άλλο τρόπο χρειαστεί.

Σεισμός Αλβανία: Πληροφορίες για έξι νεκρούς, τουλάχιστον 150 τραυματίες
Υπενθυμίζεται ότι ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τα ξημερώματα την Αλβανία. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, υπάρχουν τουλάχιστον 6 νεκροί, και περισσότεροι από 300 τραυματίες. Οπως αναφέρουν τα αλβανικά Μέσα, δεκάδες άτομα καταφθάνουν στα νοσοκομεία με κατάγματα και άλλους τραυματισμούς.

Πηγή: enikos.gr, iefimerida.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη ληστεία … αμύθητης αξίας στο μουσείο της Δρέσδης


 


 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis