Σε ποια χώρα θα αυξηθεί η χωρητικότητα των φυλακών κατά 10.000 και οι αστυνομικοί θα ασκούν σωματικές έρευνες;;

"ΠΡΑΣΙΝΟ" ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Σε ποια χώρα θα αυξηθεί η χωρητικότητα των φυλακών κατά 10.000 και οι αστυνομικοί θα ασκούν σωματικές έρευνες;;

Τη στήριξή του στις εξουσίες της αστυνομίας να προβαίνει σε ελέγχους εξακρίβωσης στοιχείων και σε σωματικές έρευνες έδωσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, υποσχόμενος ταυτόχρονα να αυξήσει κατά 10.000 τη χωρητικότητα των βρετανικών φυλακών.

«…Ανακοινώνω σήμερα ότι σε όλες τις 43 αστυνομικές αρχές στην Αγγλία και την Ουαλία, καταστούμε σαφές ότι η αστυνομία μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιεί τις εξουσίες της για ελέγχους εξακρίβωσης στοιχείων και σωματικές έρευνες», ανέφερε ο Τζόνσον στην κυριακάτικη έκδοση της Mail, σημειώνοντας ότι απώτερος στόχος είναι η καταπολέμηση του εγκλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αστυνομικός χρησιμοποίησε υπηρεσιακό ελικόπτερο για να καταγράψει σέξι πλάνα μίας γυμνίστριας

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών, Σαγίντ Τζαβίντ, ενέκρινε τη χορήγηση μέχρι και 2,5 δισεκατομμυρίων στερλινών για την αύξηση κατά 10.000 της χωρητικότητας των φυλακών.

Παράλληλα, ο Μπ. Τζόνσον επέμεινε σε νομοθεσίες για επιβολή αυστηρότερων ποινών σε «δράστες σοβαρών σεξουαλικών και βίαιων εγκλημάτων».

«Ναι, βραχυπρόθεσμα, αυτό θα επιφέρει περισσότερη πίεση στις φυλακές μας, και για αυτό το λόγο σήμερα, ανακοινώνω ότι αυξάνουμε κατά 10.000 τη χωρικότητα των φυλακών μας», έγραψε στη στήλη του ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.