Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:47 | 03/06/2019

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν από τις 04:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν τέσσερις Αλβανοί κρατούμενοι απέδρασαν, από τη Διεύθυνση Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη. Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη ο ένας από τους τέσσερις στην περιοχή του Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγο άλλος ένας δραπέτης έπεσε στα χέρια των αρχών στην περιοχή του Βοτανικού.

Όπως φαίνεται, οι τέσσερις κρατούμενοι που δραπέτευσαν είχαν στόχο να φύγουν με περιπολικό και όμηρο.

Οταν κατάφεραν τελικά να αρπάξουν περιπολικό από το προαύλιο των αστυνομικών εγκαταστάσεων και να πάρουν όμηρο μία γυναίκα αστυνομικό, σταμάτησαν στην κεντρική πύλη της Διεύθυνσης Μεταγωγών επί της Πέτρου Ράλλη.
[custom:google-ads]
Εκεί ο σκοπός με ψυχραιμία διαπραγματεύτηκε με τους δραπέτες, προκειμένου να απελευθερωθεί η γυναίκα αστυνομικός και να μη φύγουν οι κρατούμενοι με το περιπολικό.

«Ανοιξε τώρα την πόρτα. Θα τη σκοτώσουμε», είπαν οι δραπέτες προς τον σκοπό. «Η πόρτα είναι χαλασμένη. Δεν ανοίγει. Αφήστε την κοπέλα», απάντησε ο σκοπός. «Ανοιξε θα την πυροβολήσουμε στο κεφάλι», επέμειναν εκείνοι. Ο αστυνομικός επέμεινε λέγοντας: «Χάνετε το χρόνο σας και θα συλληφθείτε όταν έρθουν ενισχύσεις. Αφήστε τη συνάδελφο να φύγει. Ο μόνος τρόπος να φύγετε είναι με τα πόδια». «Δώσε μας το όπλο σου αλλιώς θα τη σκοτώσουμε», ανταπάντησαν οι κρατούμενοι.

«Θα σας δώσω το όπλο μόνο αν αφήσετε την αστυνομικό», είπε ο σκοπός και τότε οι κρατούμενοι την απελευθέρωσαν και του πήραν το όπλο. Στη συνέχεια, έφυγαν τρέχοντας.

Ο σκοπός ήταν μόνος του απέναντι σε τέσσερις κρατούμενους και έτσι εκτιμάται ότι δεν υπήρχε περιθώριο καλύτερης διαπραγμάτευσης.

Μετά την απόδραση ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στους δραπέτες και αστυνομικούς που τους καταδίωξαν, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τη Διεύθυνση Μεταγωγών. Ο ένας από τους δραπέτες συνελήφθη στου Ρέντη, πίσω από τη λαχαναγορά, ενώ οι υπόλοιποι τρεις αναζητούνται.

Πηγές: newsbeast.gr, huffingtonpost.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis