Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:44 | 21/01/2019

Η Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί:

Οι πεζές περιπολίες είναι ένα νέο σύστημα αστυνόμευσης που συγκροτήθηκε με συγκεκριμένες εντολές του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ. Προφανώς, για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας πρέπει να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα οι κατευθυντήριες γραμμές του κ. Αρχηγού και η στελέχωση να γίνει με επιθυμούντες Αστυνομικούς, κι όχι με την συνήθη εις άτοπον απαγωγή.

[custom:google-ads]

 

Δυστυχώς, το Συμβούλιο Μεταθέσεων της ΓΑΔΘ αποστασιοποιήθηκε από τις εντολές του Αρχηγείου και κατά τη συνεδρίασή του υιοθέτησε όλες τις προτάσεις των Διευθύνσεων χωρίς προηγουμένως να τις έχει ελέγξει. Συγκεκριμένα, οι Διευθύνσεις Ασφαλείας και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στις περισσότερες προτάσεις τους, δεν έλαβαν υπόψη κανένα κριτήριο σχετικά με την οικογενειακή κατάσταση, το όριο ηλικίας των Αστυνομικών και τη μη διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών.

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι, ακόμα και σήμερα, δεν υπάρχει η επιβαλλόμενη ανθρωπιά κι ευαισθησία στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έφυγε” χθες από τη ζωή απόστρατος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Αξίζει να αναφέρουμε ορισμένες μετακινήσεις που επιβεβαιώνουν τα ως άνω γραφόμενα.

 

Από τις Υπηρεσίες τους μετακινήθηκαν:

- Αστυνομικός, 48 ετών, ο οποίος υπηρετεί σε υποστελεχωμένο Τμήμα Ασφαλείας που μηνιαίως ενισχύεται με αποσπασμένους από άλλες Υπηρεσίες.

- Αστυνομικός, 41 ετών, η οποία έχει γνωστοποιήσει στην Υπηρεσία της σοβαρό προσωπικό πρόβλημα.

- Αστυνομικός, 44 ετών, έγγαμος με δυο τέκνα.

Υπενθυμίζουμε ότι η μακιαβελική τακτική του «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» έχει οδηγήσει πολλές φορές την Ελληνική Αστυνομία σε ολισθήματα.

 

Καλούμε την ΓΑΔΘ να εξετάσει με τη δέουσα προσοχή τις ενστάσεις των μετακινηθέντων, μη επιθυμούντων, Αστυνομικών και να ανακαλέσει όσες δεν πληρούν τα κριτήρια. Διαφορετικά, θα επιβεβαιωθούν οι φωνές που μιλάνε για αναχρονισμό, ευνοιοκρατία και αδιαφάνεια στη Θεσσαλονίκη.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης είναι δίπλα σε κάθε συνάδελφο και ήδη έχει θέσει στη διάθεση των μελών της, τους νομικούς συμβούλους της για την αποκατάσταση των αδικιών.

  

Θεσσαλονίκη, 21 Ιανουαρίου 2019

             

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis