Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:30 | 19/11/2018

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο «247» και τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού παραχώρησε σήμερα, 19 Νοεμβρίου 2018, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

[custom:google-ads]

Στο πλαίσιο της εν λόγω συνέντευξης η κυρία Υπουργός αναφέρθηκε στη χρήση του υδροφόρου οχήματος από την Αστυνομία το περασμένο Σάββατο, λέγοντας ότι αυτά τα αυτοκίνητα εκτόξευσης νερού προφανώς δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε στους διαδηλωτές, ούτε για την καταστολή πορείας, ούτε για καταστολή συγκεντρώσεων.

Αναφερόμενη στις ομάδες που προκάλεσαν τις ταραχές, η κα Γεροβασίλη επισήμανε   ότι οι ομάδες αυτές ήταν εφοδιασμένες και  αποφασισμένες να προκαλέσουν επεισόδια, με μολότοφ και με κάθε λογής υλικό το όποιο μπορεί να προκαλέσει φθορές.

Οι συγκεκριμένοι ταραξίες ήταν εγκλωβισμένοι εντός του Πολυτεχνείου και αυτό σήμαινε ότι ενδεχομένως να εκδηλωνόταν μία πυρκαγιά.

Έτσι το υδροβόλο ήταν κοντά προκειμένου να αποτρέψει μία τέτοια καταστροφή και αυτό ακριβώς συνέβη, σύμφωνα με την κυρία Υπουργό.

Δηλαδή δεν χρησιμοποιήθηκε νερό ούτε σε διαδηλωτές, ούτε στη συγκέντρωση, αλλά μόνο για να αποτρέψει τον κίνδυνο πυρκαγιάς από τις μολότοφ και κάθε είδους εμπρηστικές ενέργειες που πιθανόν να γινόταν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Η ρίψη του νερού σε συναθροιζόμενους, όταν προβλέπεται γίνεται μόνο από την Αστυνομία

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis