Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:51 | 09/09/2018

Ο σερίφης του Clermont County πιστεύει ακράδαντα ότι είναι υποχρέωση των αστυνομικών να φέρουν μαζί τους ένα ρινικό σπρέι που επαναφέρει τους ανθρώπους όταν βρίσκονται ένα βήμα πριν το θάνατό τους λόγω υπερβολικής δόσης ναρκωτικών.

Λιγότερο από 50 μίλια μακριά, ο αντίστοιχος σερίφης στην κομητεία Butler εναντιώνεται σε αυτή τη θέση, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο βάζει σε κίνδυνο τους ίδιους τους αστυνομικούς.

[custom:google-ads]

Η διαμάχη σχετικά με την ναλοξόνη, το δημοφιλές αντίδοτο στην υπερβολικής δόση ναρκωτικών, ανάμεσα σε δύο σερίφηδες δύο πολιτειών μιας χώρας που πλήττεται από τους θανάτους από ναρκωτικά, δείχνει την ανάγκη να βρεθούν άμεσες λύσεις στο θέμα.

Ορισμένοι αξιωματικοί της αστυνομίας αναφέρουν ότι δεν διαθέτουν πόρους για την απόκτηση, συντήρηση και παρακολούθηση του αντίδοτου, αλλά και για την κατάρτιση σχετικά με το πότε και πώς θα το χρησιμοποιήσουν. Ανησυχούν για την ανάληψη νέων καθηκόντων, που όπως λένε είναι καθήκοντα των γιατρών, για την εκτροπή τους από την καταπολέμηση του εγκλήματος και για την πιθανότητα να θέσουν το σώμα σε κίνδυνο. Δέχονται βέβαια μεγάλη υποστήριξη από κάποιους πολίτες που ανησυχούν για τους ανθρώπους που παίρνουν υπερβολική δόση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι ζητούν οι αστυνομικοί της Αγγλίας για να μπορούν να προστατευτούν από τους ανθρώπους που... τους φτύνουν!

Οι αστυνομικοί που ενστερνίζονται το εγχείρημα λένε ότι η ανάπτυξη ενός ρινικού σπρέι που ονομάζεται Narcan καθιστά τη ναλοξόνη απλή στη χρήση, ότι τα πακέτα δύο δόσεων αξίας 75 δολ. συνήθως τους δίνονται από τμήματα υγείας ή κοινοτικές οργανώσεις, ότι δεν αποτελεί σημαντικό πρόβλημα ο εντοπισμός και τη συντήρηση του και ότι όλο αυτό δεν είναι παρά μια φυσική επέκταση της αποστολής τους να υπηρετούν και να προστατεύουν.

"Απλώς λέω από την προσωπική μου εμπειρία ότι είναι το σωστό", δήλωσε ο Σερίφης Steve Leahy της κομητείας Clermont. Ο Leahy αναγνωρίζει ότι ήταν περισσότερο διατεθειμένος να υποστηρίξει αυτήν την κίνηση, αφού είδε κάποιον κοντινό του άνθρωπο να αγωνίζεται για χρόνια να νικήσει την ηρωίνη.

Από την άλλη, ο σερίφης Butler Richard Jones στα βόρεια προάστια του Κινκινάτι εκφράζει επίσης τη συμπόνια του. Ο ίδιος έχασε έναν αδερφό σε νεαρή ηλικία εξαιτίας του αλκοολισμού και των ναρκωτικών. Όμως οι άνθρωποι που κάνουν χρήση ναρκωτικών κάνουν τις δικές τους επιλογές, είπε: «Γνωρίζουν ότι μπορεί να πεθάνουν από αυτό, αλλά εξακολουθούν να το κάνουν». (Οι ειδικοί στους εθισμούς και οι ομοσπονδιακές αρχές για τα ναρκωτικά λένε ότι πρόκειται για ένα περίπλοκο θέμα· οι επαναλαμβανόμενες χρήσεις ενός φαρμάκου μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγές στον εγκέφαλο και στην ασθένεια του εθισμού.)

Και, είπε ο Jones, οι άνθρωποι που κάνουν υπερβολική δόση μπορεί να είναι επιθετικοί. Ένας αξιωματικός με ναλοξόνη μπορεί να γίνει στόχος και να του έρθει πολύ απλά "ένα τούβλο στο κεφάλι".

"Δεν είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε", δήλωσε ο Τζόουνς. "Δεν θα το κάνουμε."

Τέτοιες περιπτώσεις είναι σπάνιες, λένε οι αρχές. Στη Μασαχουσέτη, η αστυνομία πρωτοστάτησε στην ναλοξόνη πριν από επτά χρόνια και έχει αντιστρέψει σχεδόν 800 υπερβολικές δόσεις χωρίς να τραυματιστεί ούτε ένας αξιωματικός, είπε ο υπολοχαγός Patrick Glynn.

Σε ένα πάρκο του Butler County όπου το γραφείο του σερίφη έχει εντείνει τις περιπολίες μετά από καταγγελίες για ναρκωτική δραστηριότητα, η θέση του Τζόουνς έχει ισχυρή υποστήριξη από τον Brandon O'Hair. Νανουρίζοντας τη νεογέννητη κόρη του, είπε ότι αυτός και σχεδόν όλοι οι γείτονές του έχουν υποστεί ζημιές στα αυτοκίνητα ή στα σπίτια τους από τους ανθρώπους που κλέβουν για να πληρώσουν τις δόσεις τους.

"Δεν είναι αυτό που πρέπει να κάνει η αστυνομία. Η αστυνομία υπάρχει για να επιβάλλει τον νόμο "δήλωσε ο O'Hair στην άρνηση του σερίφη να διαθέσει ναλοξόνη. "Νομίζω ότι είναι σκληρή αγάπη. ... Όλοι οι υπόλοιποι δεν πρέπει να πληρώνουμε γι’ αυτό. "

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αστυνομικός έγινε εθνικός ήρωας στις ΗΠΑ

Μια έρευνα στο Οχάιο διαπίστωσε ότι από τους 88 σερίφηδες οι 68, ή λίγο περισσότεροι από τα τρία τέταρτα, εξοπλίζουν τα τμήματα τους με ναλοξόνη. Από αυτούς, οι μισοί έχουν ξεκινήσει τον τελευταίο χρόνο, ενώ οι περισσότεροι έχουν λιγότερο από δύο χρόνια εμπειρίας.

Είναι δύσκολο να πούμε τι επίδραση έχει η ναλοξόνη στα ποσοστά θνησιμότητας λόγω υπερβολικής δόσης.

Οι τυχαίοι θάνατοι από υπερβολική δόση σε τουλάχιστον 11 κομητείες του Οχάιο όπου οι σερίφηδες χρησιμοποίησαν το αντίδοτο για περισσότερο από δύο χρόνια αυξήθηκαν πέρυσι. Στο Κλερμόν, όπου οι αρχές φέρουν ναλοξόνη, ο αριθμός των νεκρών μειώθηκε. Σε ολόκληρη την επικράτεια, ο αριθμός των θανάτων από υπερβολική δόση αυξήθηκε κατά 33%, σε 4.050 άτομα, το 2016.

Η ναλοξόνη διανέμεται επίσης ευρέως σε οικογένειες και φίλους ανθρώπων με εθισμό. Η διαθεσιμότητά της στην αστυνομίαχρονολογείται μόλις λίγα χρόνια. Και οι προσπάθειες μέτρησης της αποτελεσματικότητάς της παρεμποδίζονται από μεταβλητές που περιλαμβάνουν τη γεωγραφική διακύμανση της δραστικότητας των ναρκωτικών.

Η Amy Parker, κάτοικος της κομητείας Butler, σώθηκε δύο φορές χάρη στη ναλοξόνη. Δεν γνωρίζει αν ήταν αστυνομία ή κάποιος γιατρός που την βοήθησε όταν πήρε υπερβολική δόση ηρωίνης στην Ινδιανάπολη πριν από λίγα χρόνια. Τελικά διέκοψε τη χρήση ναρκωτικών και τώρα είναι σύμβουλος για τα ναρκωτικά, και διοργανώνει συναντήσεις για όσους βρίσκονται στην αποκατάσταση.

Η ομιλία του σερίφη και όσων είναι ενάντια στην αστυνομική χρήση της ναλοξόνης, είπε, προσθέτει κάτι στο στίγμα αυτών που δίνουν μάχη με τα ναρκωτικά και δεν τους παροτρύνει να αναζητήσουν βοήθεια. Το μόνο πράγμα που η ναλοξόνη "προσφέρει" είναι η αναπνοή.

"Δεν με νοιάζει πόσες φορές χρειάζεται", δήλωσε η Parker. "Όσο το άτομο είναι ζωντανό, υπάρχει ελπίδα."

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis