Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:29 | 24/11/2019

Αντιεξουσιαστική… ρεβάνς με έγκαιρη εγκατάσταση στα Εξάρχεια πριν από την Αστυνομία, «θωράκιση» των ενεργών και δυναμικών καταλήψεων της περιοχής και αποκεντρωμένες δυναμικές καταδρομικές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, περιπολίες, πολιτικά γραφεία και οικίες μελών της κυβέρνησης φοβούνται επικεφαλής αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εν όψει της θλιβερής επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, προβαίνοντας σε έναν απολογισμό των όσων έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

 

Αντιεξουσιαστικό… καζάνι που βράζει χωρίς εκτόνωση! Αναμμένο φιτίλι που ακόμη δεν έχει καταλήξει σε… εκρηκτική ύλη! Εκκενώσεις καταλήψεων, αστυνομική επιχείρηση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αντίστοιχες επιχειρήσεις σε ταράτσες και κτίρια των Εξαρχείων στην επέτειο του Πολυτεχνείου και τελεσίγραφο εκκένωσης Χρυσοχοΐδη. Μια αλληλουχία γεγονότων, που καταγράφονται ως απανωτές «ήττες» του αντιεξουσιαστικού χώρου, έχει μείνει αναπάντητη ή τουλάχιστον με ισχνές αντιδράσεις σποραδικών εμπρησμών ΑΤΜs, οχημάτων και μία απομακρυσμένη «θερμή» επίσκεψη σε Τμήμα Τροχαίας!

Εκτιμούν πως υπάρχει η πιθανότητα εκδήλωσης επιθέσεων σε δημόσια κτίρια και υποκαταστήματα τραπεζών, ενώ αποκλείουν προπηλακισμούς ακόμη και επιθέσεις σε καθηγητές-εκπαιδευτικό προσωπικό πανεπιστημίων.

[custom:google-ads]

«Λεπτότητα» για τον… Γρηγορόπουλο

Παρά τον επιτυχημένο σχεδιασμό των μέτρων ασφάλειας της επετείου εορτασμού του Πολυτεχνείου, ήδη οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας αναθεωρούν την αστυνομική δράση με μία επιπρόσθετη ανησυχία εν όψει της επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αυτός ο σχεδιασμός πρέπει να είναι πιο «λεπτός», όπως επισημαίνουν επικεφαλής αξιωματικοί, καθώς συμμετέχουν άτομα νεαρής ηλικίας, ωστόσο ο όγκος αυτών των διαδηλώσεων είναι αριθμητικά μικρότερος. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν θα ήθελαν με τίποτα να υπάρξει εικόνα «αιματοβαμμένου παιδιού» και δίνουν διαρκώς εντολές για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση στους αστυνομικούς που υπηρετούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, όπως ΜΑΤ, Αμεση Δράση, ΔΙ.ΑΣ., ΟΠΚΕ, νέα ομάδα «Δράση».

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί κάνουν λόγο για «ζαλισμένους» αντιεξουσιαστές, με πληγωμένο εγωισμό, αμήχανους και νευρικούς, γι’ αυτό φοβούνται δυναμική εκτόνωση με πιθανές καταδρομικές επιθέσεις, ίσως και σε αστυνομικά τμήματα, πολιτικά γραφεία, επιχειρήσεις και καταστήματα. Μία από αυτές εκδηλώθηκε άμεσα λίγες ώρες μετά τα όσα συνέβησαν στα Εξάρχεια κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου, όταν μία ομάδα ατόμων εκτόξευσε τρεις βόμβες μολότοφ εναντίον του Τμήματος Τροχαίας Αγίας Παρασκευής, χωρίς ωστόσο να προκληθούν τραυματισμοί ή φθορές. Ακολούθησαν εμπρησμοί αυτοκινήτων και ΑΤΜs σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Οι διαπιστώσεις και εκτιμήσεις αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας οδηγούν στην πρόβλεψη ότι όσοι θελήσουν να αντιδράσουν θα επιχειρήσουν να βρεθούν νωρίτερα σε κτίρια και σημεία, με σκοπό να τα εφοδιάσουν και να τα θωρακίσουν σε αστυνομικές επεμβάσεις προκειμένου να προβούν σε αυτό που δεν κατάφεραν στις 17 Νοεμβρίου, δηλαδή σε επίγειες και εναέριες επιθέσεις.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο eleftherostypos.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αστυνομικοί βραβεύθηκαν σε εκδήλωση για την προστασία των ζώων

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis