Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:28 | 21/02/2018

Γράφει ο Λάμπρος Δημητρέλος

 

Διαβάστε επίσης

Για την ιστορία, η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στο περιστατικό ληστείας στην οικία Δώνη στην Κηφισιά, την 28/06/2012.

https://scontent.fath4-1.fna.fbcdn.net/v/t34.0-0/p280x280/28235871_1782496971763415_1715321710_n.jpg?oh=1fc19cad84d9dfd3c66747d33cb5145b&oe=5A8FB5D8

 

Μια μικρή τακτική ανάλυση με αφορμή αυτό το στιγμιότυπο (διευκρινίζω ότι αναφέρομαι μόνο στη συγκεκριμένη "στιγμή". Ούτε στο πριν, ούτε στο μετά, ούτε στους συγκεκριμένους Αστυνομικούς):

 Έχουμε μια ομάδα, τουλάχιστον 4 αστυνομικών, οι 2  πρώτοι της Άμεσης Δράσης Αττικής.

 Ο πρώτος, ο αρχιφύλακας απέχει παρασάγγας από την tactical φυσιογνωμία που έχουμε συχνά κατά νου.

 Κοιλίτσα, καραφλίτσα, γυαλάκια, εν γένει "μπαρμπαδέ" παρουσιαστικό.

Όμως... αντιπροσωπεύει αυτή εικόνα την πραγματικότητα;

Βροντερό όχι, καθώς ο συγκεκριμένος αρχιφύλακας είναι τακτικά ορθότατος και πιο συγκεκριμένα:

1ον  και κυριότερο κατ' εμέ, κινείται πρώτος κατά την άνοδο της ομάδας από τα σκαλοπάτια, σεβόμενος τα αρχιφυλακόσημά του, ηγούμενος με σιγουριά και εγγύηση την εμπειρία του.

2ον, είναι περιβεβλημένος.

3ον, έχει το πιστόλι του στην υψηλή ετοιμότητα, με καλή διπλή λαβή, δάχτυλο έξω από τη σκανδάλη και κάννη προς τη γενική κατεύθυνση της απειλής/προβληματικής περιοχής (μπορούσε και sul, αλλά οκ).

4ον, φέρει τουλάχιστον δύο εφεδρικούς γεμιστήρες.

Πολλές φορές η ιδεοληψία μας, μαζί με τη χολυγουντιανή εικόνα του tactical operator, μας υποχρεώνουν να χάνουμε την ουσία και να θεωρούμε κριτήριο επιχειρησιακής ικανότητας την εικόνα των πολλών αξεσουάρ κλπ.

Για μένα αξίζουν πολλά μπράβο στον αρχιφύλακα "Βητα" τόσο για το ότι ηγείται "ως οφείλει" της ομάδας του, όσο και για τον τρόπο με τον οποίον το κάνει.

Ο άνθρωπος μόνο "Βήτα" δεν είναι...

Επίσης, δεν πρέπει να αγνοηθεί ο τρόπος κίνησης του #2 της ομάδας, η κάννη του οποίου δεν περιγράφει τον #1, ενώ τηρεί σωστή απόσταση και καλύπτει οπτικά άλλον τομέα της προβληματικής περιοχής.

Η αποτελεσματικότητα και η φήμη κάποιων υπηρεσιών που θεωρούνται "ιερά τέρατα",  μόνο τυχαίες δεν είναι, καθώς προέρχονται από τα στελέχη τους, τα οποία χωρίς φτηνές δικαιολογίες και με ταπεινότητα, επιχειρούν με επαγγελματισμό, εκπαιδεύουν τους νεότερους και μεταλαμπαδεύουν αμιγώς αστυνομική νοοτροπία.

Δείτε στο Policenet.gr : Επαρκεί το υποπολυβόλο MP5 για τις σημερινές ανάγκες των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.; Με ποιο όπλο εξοπλίζονται οι Αστυνομικοί στην Αμερική

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis