Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:15 | 03/02/2019

Μετά την ανακοίνωση των θέσεων τακτικών μεταθέσεων έτους 2019 παρατηρήθηκε ότι κάποιοι βρήκανε χρυσή ευκαιρία και άρχισαν να ευχαριστούν πάλι δημόσια την Ηγεσία, μόνο και μόνο επειδή έκανε, ως ενα σημείο βεβαία, την υποχρέωσή της να καλύψει το τεράστιο κενό που γεννήθηκε με την ίδρυση μιας νέας Υπηρεσίας στην περιοχή μας, του Τμήματος Πεζών Περιπολιών Θεσσαλονίκης. Για μία ακόμα φορά τα γνωστά «παπαγαλάκια» δεν είχαν ούτε ένα καλό λόγο για το Συνδικάτο, το οποίο υποτίθεται ότι υπηρετούν και διακατεχόμενοι από λαϊκισμό ευχαριστούσαν την Ηγεσία…
Για την ιστορία και όχι μόνο λοιπόν θα πρέπει να αναφέρουμε και τα εξής :

[custom:google-ads]

1) Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και τον ρώτησε για την επιθυμία της τοπικής Ένωσης σχετικά με τον αριθμό των μετατιθέμενων αστυφυλάκων και βαθμοφόρων και έτσι αυτός απάντησε 50 και 0 αντίστοιχα. Ακολούθως, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ έπραξε το ίδιο, σχεδόν με το σύνολο των πρωτοβάθμιων σωματείων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων σε κάθε Νομό (Διεύθυνση Αστυνομιας), καθόσον υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Επιτελάρχη και τον Αρχηγό, με συμμετοχή του ίδιου και του εκπροσώπου της Ομοσπονδίας στο Συμβούλιο Μεταθέσεων, ώστε παραδόθηκε στη συνέχεια το σχέδιο με τα αιτήματα προς ενίσχυση των Σωματείων όλης της χώρας στο Αρχηγείο για όλα τα περαιτέρω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήλωση αστυνομικού για τον δράστη σε περιστατικό σύλληψης: "Θα προτιμούσα να με έχει χτυπήσει άσχημα παρά αυτό που μου έκανε"

2) Μήπως γνωρίζετε, αλήθεια, πόσες φορές διακόπηκε το Συμβούλιο, ώστε να υπάρξει ανατροπή των μεθοδεύσεων της Διοίκησης και ουσιαστική ενίσχυση Διευθύνσεων Αστυνομίας στις οποίες είτε υπάρχουν μεγάλα κενά είτε ιδρύθηκαν και λειτουργούν νέες Υπηρεσίες;

Για όλα τα παραπάνω αρκεί για εμάς η αναγνώριση από το σύνολο των συναδέλφων. Συνεχίστε να πετροβολάτε το Συνδικάτο και ταυτόχρονα να είστε οι υποτακτικοί της Ηγεσίας. Ίσως τελικά έχετε βρει το ρόλο που σας ταιριάζει απόλυτα. Όσο για τα άλλα τεράστια ζητήματα που μαστίζουν την Ελληνική Αστυνομία όπως πχ τα παλαιά οχήματα, ακολουθήστε τη γνώστη σας τακτική, σύμφωνα με την οποία «καταγγέλω άλλους άσχετους, αλλά όχι την ηγεσία…». Βάλτε τα με την Περιφέρεια και την καθυστέρηση στο ΕΣΠΑ. Μη τυχόν και ενοχληθεί η Ηγεσία. Αλήθεια, γιατί δεν καταγγείλετε δημόσια ότι:

– Οι 50 θέσεις Αστυφυλάκων που θα ενισχύσει το Αρχηγείο τη ΓΑΔ Θεσσαλονίκης το Καλοκαίρι 2019, είναι η δύναμη που μετακινήθηκε πρόσφατα στη νεοϊδρυθείσα Υπηρεσία του Τμήματος Πεζών Περιπολιών Θεσσαλονίκης, που αυτή η δύναμή, δυστυχώς, μετατέθηκε πριν λίγες εβδομάδες από αλλες μάχιμες Υπηρεσίες με ήδη ελλειμματικό προσωπικό στις Πεζές Περιπολίες, οπότε εύκολα οδηγούμαστε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι στην πράξη, η κατάσταση θα συνεχίσει να είναι ακριβώς η ίδια, από πλευράς έλλειψης προσωπικού στη Θεσσαλονίκη, ακόμα και με την πραγματοποίηση αυτών των 50 σε αριθμό μεταθέσεων!
– Από το έτος 2012 έχει να προμηθευτεί συνολικά ο Οργανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας με καινούργια περιπολικά οχήματα από την επίσημη Πολιτεία στην ουσία, όχι δηλαδή από την Αυτοδιοίκηση, από ΕΣΠΑ ή από χορηγίες ιδιωτών!

[custom:google-ads]


– Το έτος 2014 ειναι γνωστό πως με το νόμο της τότε αναδιάρθρωσης (ν. 4249/2014) καταργήθηκαν πανελλαδικά 6.700 κενες οργανικές θέσεις Αστυφυλάκων, εκ των οποίων περίπου 750 θέσεις απαλήφθηκαν απο τις 1050 τότε περίπου κενές θέσεις Αστυφυλάκων της ΓΑΔ Θεσσαλονίκης, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτή η απόφαση για τις περαιτέρω δυσλειτουργίες του συνόλου των Υπηρεσιών και των εργαζομένων Αστυνομικών του Νομού Θεσσαλονίκης. Έτσι πάγια θέση της ΠΟΑΣΥ αποτελεί η επαναφορά αυτών των 6.700 θέσεων πανελλαδικά, καθόσον αποδεικνύεται καθημερινά πως στος περισσότερες περιοχές της χώρας μας και ειδικά στη Θεσσαλονίκη, η αστυνόμευση εχει συρρικνωθεί λόγω των ελλείψεων, των πολλών επικουρικών αρμοδιοτήτων (πάρεργα) και της μη ορθολογικής χρήσης του προσωπικού.

Όπως πάντα, η νίκη έχει πολλούς πατέρες. Μόνο όταν είμαστε όλοι ενωμένοι και δίπλα στην Ομοσπονδία μας, την ΠΟΑΣΥ, μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά. Σίγουρα πάντως μία φωτογραφία με στρατηγούς, είναι πλέον σίγουρο, δεν επιλύει τα προβλήματα!

Θεσσαλονίκη, 3/2/2019
Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Yποστράτηγος "αδειάζει" τη Βόρεια Ελλάδα με στόχο τη θέση του γενικού Θεσσαλονίκης - Αποστρατεία έκπληξη

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis