Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:38 | 02/10/2019

Ανάρτηση του κου Ιωάννη Φαναριώτη στο fb:

"Σαν σήμερα πριν από 20 ακριβώς χρόνια, στις 2 Οκτωβρίου του 1999, άνοιγαν οι πύλες του στρατοπέδου Μεσολογγίου για να υποδεχτούν τους πρώτους Ειδικούς Φρουρούς της Ελληνική Αστυνομίας – οι σχολές στην Αμυγδαλεζα είχαν υποστεί σοβαρές ζημίες από τον σεισμό του προηγούμενου μήνα.

Είχε προηγηθεί η πρόσληψη των συνοριακών φρουρών αλλά ο θεσμός των ειδικών φρουρών ήταν κάτι διαφορετικό και κανείς δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το τι ακριβώς έργο θα επιτελούσαν.

Εκπαίδευση τρεις μήνες, φυσικά πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων ήμασταν στις υπηρεσίες μας.

Πρακτική στις σκοπιές μια εβδομάδα μαζί με κάποιον παλαιότερο.

Την δεύτερη μέρα νυχτερινό μόνος σου χωρίς κανέναν και δεν το πληρωνόμασταν κιόλας, δεν το είχαν προβλέψει και κάποιοι δεν τα πληρωθήκαμε και ποτέ παρά τις προσφυγές.

Ένας χρόνος νυχτερινής εργασίας προσφορά στην πατρίδα.

Και να ήταν και η μοναδική.

Κατά την διάρκεια της υπηρεσίας χρεωνόσουν όπλο, μετά χωρίς όπλο, ούτε αυτό το είχαν προβλέψει.

Ασφάλεια, μονιμότητα, πειθαρχικό δίκαιο, μισθολόγιο, καθηκοντολόγιο, κανονισμός αδειών, εκπαιδεύσεων, όλα μισά ή ανύπαρκτα.

Ωστόσο με την δουλειά μας και τoν αγώνα μας σύντομα άρχισαν να εκτιμούν και να αναγνωρίζουν το έργο και την προσφορά μας."

Οι προσλήψεις συνεχίστηκαν και συνεχίζονται τα καθήκοντα μας χρόνο με τον χρόνο διευρύνονταν και πλέον έχουμε ενταχθεί πλήρως στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς.

Σήμερα αυτή την επετειακή μέρα, θα ήθελα να την αφιερώσω σε όλες τις σειρές μου, να τους ευχηθώ υγεία σε αυτούς και τις οικογένειες τους, αλλά κυρίως να την αφιερώσουμε σε αυτούς που δεν είναι μαζί μας, είτε πέφτοντας στο βωμό του καθήκοντος, είτε λόγων των προβλημάτων και των ατυχημάτων της ζωής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι αλλάζει στην τοποθέτηση των Ειδικών Φρουρών

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis