Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:25 | 13/09/2017

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις, μετά το δημοσίευμα της «Π» την περασμένη Παρασκευή, που αναφερόταν στο ξέσπασμα του δημάρχου Θανάση Παναγόπουλου, μετά τις διαμαρτυρίες και σοβαρότατες καταγγελίες κατοίκων των Σταφιδαλώνων για την παραβατικότητα και τους καθημερινούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν από πολυπληθείς ομάδες «Ρομά», σε σχέση με τη στάση της αστυνομίας και των λοιπών αρχών.

Η αναφορά της εκπροσώπου τους κ. Ραχμανίδου, ότι «Αστυνομία και Εισαγγελία δεν τους πειράζουν», με υπαινιγμούς ότι έχουν εξασφαλισμένη κάλυψη, την ώρα που «μπροστά στα μάτια τους γίνεται εμπόριο ναρκωτικών, όπλων,χωρίς να σέβονται νόμους και να μιλούν βεντέτα αν συνεχίσουν να βάλουν εναντίον τους», οι αρχές λαμβάνουν άμεσα μέτρα.

«ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ»

Αυτό όμως που κυριολεκτικά δρομολογεί την αντίστροφη μέτρηση για γεγονότα και τυχόν αποκαλύψεις, είναι τα λόγια του δημάρχου, που μεταξύ πολλών (καταγεγγραμμένων στα πρακτικά του ΔΣ), είπε:

«Κάποιοι, στην καρέκλα που είναι που δεν εφαρμόζουν το νόμο.Δεν είμαι αστυνομικός και εισαγγελέας. Δεν απευθύνομαι σε κουτόφραγκους. Ή πάνε και καθαρίζουν την κατάσταση, ή τι άλλο να κάνω με την όλη κατάσταση διαφθοράς", αλλά και την αντιπολίτευση του Στάθη Θεοδωρακόπουλου να συνηγορεί, λέγοντας, ότι «δεν διανοείται κράτος να τους φοβάται» καθώς και ότι «απαιτείται θέληση από την ΕΛΑΣ που δεν έχει».

Για «γνωστά κυκλώματα» μίλησε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Χρήστος Λαϊνάς, τονίζοντας ότι «κρατικές υπηρεσίες δείχνουν ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές», ενώ η δημοτική σύβουλος Μαρία Τσουκαλά σημείωσε με νόημα: «Δεν είναι χαλάρωση μέτρων, είναι διαφθορά και ανυπαρξία ισονομίας».

ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΠτΔ», ο αστυνομικός διευθυντης Αχαΐας-ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς, επιδεικνύντας άμεσα αντακλαστικά, μόλις ενημερώθηκε από την «Π», «παίρνοντας το θέμα πάνω του», διέταξε τη διενέργεια Ενορκης Διοκοιτικής Εξέτασης για τα όσα καταγγέλλονται και αφορούν συμπεριφορές αστυνομικών της Αιγιάλειας.

Πέραν της ΕΔΕ ο ανώτερος αξιωνματικός της ΕΛΑΣ απέστειλε φάκελο με τα παραπάνω στον Εισαγγελέα Εφετών Πάτρας (που προΐσταται του Αιγίου) ζητώντας να διερευνηθούν τα πάντα και να χυθεί άπλετο φως στο αν αληθεύουν αυτά που δημόσια λέγονται για έλλειψη ελέγχων, «χαϊδέματα» των Ρομά από ένστολους και οικονομικές δοσοληψίες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο κ.Κοτρωνιάς επικοινώνησε και με τον δήμαρχο Θ. Παναγόπουλο, συνομιλώντας σε καλό κλίμα και το προϊδέασε ότι δεν θα μείνει άπραγος.
Ο κ. Παναγόπουλος του απάντησε πως τον εμπιστεύεται πλήρως, αφού άλλωστε είναι αυτός που έτρεξε πρόσφατα την σύσταση Ομάδας ΔΙΑΣ στο Αίγιο και ενίσχυσης των ελέγχων της ΟΠΚΕ.

Ο ίδιος, στη συνεδρίαση του δημοτικου συμβουλίου της παρεσμένης Τετάρτης, είχε αποκαλύψει τον διάλογο που είχε με τον κ. Κοτρωνιά, λέγοντάς του:«Τι θες να κάνω; Στο τέλος, να πάρω όπλο και να τους σκοτώνω;».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
(Από την Πελοπόννησο-Παναιγιάλεια της Δευτέρας)

tempo24.news

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis