Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΕΦΙΠΠΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
12:30 | 13/07/2023

Γράφει ο Νικόλαος Μπλάνης*

1.Διαβάζουμε την είδηση ότι «δεν έγινε δεκτή η πρόταση, που κατατέθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τη σύσταση έφιππης ομάδας στην ΕΛ-ΑΣ. Αντιθέτως πρέπει να θεωρηθεί ως θετική η εξαγγελία για κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας (Ο.Π.Π.Ι)».

Διαβάστε επίσης

2. Έχουμε δει κατά καιρούς Υπουργούς Δημόσιας Τάξης να εξαγγέλλουν μέτρα και οργανωτικές μεταβολές, ακόμη και χωρίς την εισήγηση ή έγκριση του Επιτελείου της ΕΛ-ΑΣ. Είδαμε να ιδρύονται ή να καταργούνται «με το έτσι θέλω» υπηρεσιακές Μονάδες. Μια τέτοια εξαγγελία ήταν και η ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, για την οποία είχαμε εκφράσει τις ενστάσεις μας (βλ. και άρθρο μας της 25-11-2022: «Σε φιάσκο εξελίσσεται η ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας»!!!).

3. Επίσης είχαμε τονίσει πολλές φορές, ότι αντιβαίνουν στις αρχές του management οι, χωρίς προηγούμενη μελέτη και επαρκή δοκιμασία, συχνές μεταβολές της διοίκησης σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των Υπηρεσιών. Σε κάθε περίπτωση δηλαδή οι όποιες αλλαγές πρέπει να γίνονται με γνώση του συνόλου των δεδομένων (να μην είναι αποσπασματικές) και να μην αποβλέπουν απλώς στη δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων ή στην προσπάθεια να εμφανιστεί, ότι επιτελείται έργο!!! Τελικά ποιος πληρώνει το τίμημα-κόστος όλων αυτών των άστοχων ενεργειών;;;

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis