Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:13 | 22/11/2023

Aνακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

Ένα χρόνο και πλέον μετά την ψήφιση του Νόμου 4931/22, και αρκετούς μήνες μετά την υπογραφή της Γ3α,β/Γ.Π. οικ. 72109 Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης που ορίζουν την διαδικασία και τους φορείς που θα αναλάβουν τις διακομιδές ασθενών για ακούσια ψυχιατρική νοσηλεία, οι

Διαβάστε επίσης

Αστυνομικοί συνεχίζουν να είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτή την σοβαρή διαδικασία και η νομοθεσία παραμένει «στα χαρτιά».

Αδυνατώντας να πιστέψουμε ότι παρά τις πρόσφατες αποφάσεις αυτές της πολιτείας, μετά τόσους μήνες, οι Συνάνθρωποί μας που χρήζουν ψυχιατρικής νοσηλείας συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται από άσχετους με το αντικείμενο Αστυνομικούς  Υπαλλήλους, οι οποίοι αφήνουν αφύλακτες τις περιοχές τους για ώρες, προχωράμε σε  σειρά κινητοποιήσεων μέχρι να εφαρμοστεί η νομοθεσία που ήδη βρίσκεται σε ισχύ.

Καλούμε σε Παράσταση Διαμαρτυρίας 

την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11:00 

έξω από τα γραφεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας  

επί της οδού Υπάτης 1 & ΝΕΟ Πατρών Αθηνών, 

ώστε να δυναμώσει η φωνή μας και να ενωθεί με όλων όσων ενδιαφέρονται πραγματικά  για την βελτίωση των συνθηκών ψυχιατρικής νοσηλείας στην χώρα μας και ζητάμε:

1. Την απόσυρση της απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών που καταργεί τη χρηματοδότηση για την λειτουργία 10 Κινητών Μονάδων ακούσιων  διακομιδών.

2. Την λήψη αποφάσεων για την συνολική χρηματοδότηση των Κοινοτικών  Μονάδων Ψυχικής Υγείας.

3. Την άμεση ενεργοποίηση και κρατικών φορέων για την εκτέλεση του έργου.

4. Την πλήρη εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για την ακούσια ψυχιατρική  νοσηλεία, με διαχείριση των ασθενών αποκλειστικά από υγειονομικό  προσωπικό και την μεταφορά τους μόνο από ειδικά διαμορφωμένα οχήματα. 

5. Την ολική απεμπλοκή των Αστυνομικών από την διαδικασία.

                               ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ            ΜΠΑΛΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis