Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
15:14 | 01/12/2023

Επιμέλεια: ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης, ΚΟΣΜΙΔΗΣ Θεμιστοκλής, ΓΕΩΡΓΟΣ Κωνσταντίνος, ΠΛΑΛΑΣ Γεώργιος, ΡΑΧΙΩΤΗΣ Κωνσταντίνος, ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΣ Οδυσσέας, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, ΨΑΛΛΙΔΑΣ Γεώργιος, ΛΑΧΑΝΑΣ Ηλίας, ΚΡΙΜΠΕΝΗΣ Αποστόλης, ΚΑΤΣΙΝΟΣ Ιωάννης, ΒΑΡΒΑΤΟΣ Απόστολος, ΒΑΙΟΠΟΥΛΟΣ Θωμάς, ΜΑΛΑΚΟΣ Χρήστος, ΧΙΟΝΙΔΗΣ Χρήστος, ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ Σπυρίδων, ΚΑΡΙΜΑΛΗΣ Άγγελος, ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ Βασίλειο

 

Διαβάστε επίσης

Τα Νέα της Υ.Α.Τ.

Δημόσια και χωρίς καμία επιφύλαξη θα θέλαμε να μπούμε ευθέως και με σαφήνεια στα καθημερινά προβλήματα που ταλανίζουν τους αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας.

Διαρκώς γινόμαστε δεκτές παραπόνων καθώς λόγω της ελλιπούς(για να μην τον χαρακτηρίσουμε ανύπαρκτο)σχεδιασμού, διμοιρίες αναγκάζονται να παραμένουν πέραν του ωραρίου τους στην πλατεία Εξαρχείων ή και σε αλλά σταθερά σημεία εξαιτίας είτε συγκεντρώσεων στο κέντρο της πόλης είτε διαφόρων αθλητικών εκδηλώσεων.

Εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες βέβαια για τις οποίες ουδείς εκ των ιθυνόντων μερίμνησε εγκαίρως για το ποιες αστυνομικές δυνάμεις θα απασχοληθούν!

Συμπερασματικά λοιπόν η υπερεργασία έχει γίνει για εμάς φαινόμενο καθημερινό.

Θεωρητικά πάντα, στην Υ.Α.Τ. και μετά από αγώνες ετών υπάρχει εβδομαδιαίο πρόγραμμα υπηρεσίας. Δυστυχώς όμως ούτε αυτό τηρείται!

Μετά λύπης και αγανάκτησης διαπιστώνουμε ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η εβδομαδιαία υπηρεσία διαφοροποιείται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες οι υπηρετούντες της Υ.Α.Τ. ενημερώνονται αργά το απόγευμα για το ωράριο εργασίας της επόμενης μέρας.

Εν συνέχεια θα θέλαμε να αναφερθούμε στην πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου στις Διμοιρίες που εκτελούν υπηρεσία στην Περιοχή των Εξαρχείων.

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για  το ενδιαφέρον του Υπουργού για τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας μας και την καθημερινότητα των υπηρετούντων της καθώς επίσης και για την διάθεση του να αφουγκραστεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και μάλιστα από το ίδιο το χαμηλόβαθμο προσωπικό. Ο Υπουργός ήρθε, άκουσε αυτοπροσώπως τα καθημερινά μας προβλήματα και τις αντιξοότητες με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι, φτάνει τώρα να δούμε το κατά πόσο η Πολιτική αλλά και η φυσική ηγεσία θα σκύψει πάνω από μια υπηρεσία πρώτης γραμμής όπως είναι η Υ.Α.Τ. η οποία εδώ και μήνες βρίσκεται στα πρόθυρα της ολικής διάλυσης.

Εδώ θα θέλαμε να επισημάνουμε για πολλοστή φορά ότι η ενίσχυση της Υπηρεσίας μας με ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί περισσότερο από ποτέ άμεση και επιτακτική ανάγκη.

Οι διαρκείς αποχωρήσεις συναδέλφων μας τόσο για υπηρεσίες της επαρχίας λόγω των τακτικών και έκτακτων μεταθέσεων όσο και για άλλες υπηρεσίες της πρωτεύουσας έχουν φέρει αριθμητικά τις διμοιρίες σε επίπεδα που θυμίζουν άλλες «κακές» εποχές.

Όσο οι διοικούντες δεν κάνουν κάτι για την επίλυση αυτού του φλέγοντος ζητήματος τόσο οι διμοιρίες αποδυναμώνονται σε ανθρώπινο δυναμικό και στο τέλος δεν θα υπάρχει προσωπικό να διοικήσουν!!!

Οι αιτήσεις για να μετατεθεί κάποιος στην Δ.Α.Ε.Α. παραμένουν σταθερά σε μονοψήφιο αριθμό ετησίως, γεγονός αναμενόμενο αν συνυπολογίσουμε τις καθημερινές υπηρεσιακές συνθήκες που βιώνουμε και την έλλειψη κινήτρου ώστε να έρθει κάποιος σε μια υπηρεσία όπως η Υ.Α.Τ.

Για να εισχωρήσουμε όμως στο τι εννοούμε όταν λέμε καθημερινά προβλήματα και δυσκολίες… Οι διμοιρίες της Δ.Α.Ε.Α. συνεχίζουν να είναι βιδωμένες επί εικοσιτετραώρου βάσεως σε σταθερά σημεία.

Εύκολα αντιλαμβάνεται και ο πιο ανίδεος ότι μια υπηρεσία όπως η Υ.Α.Τ. δεν έχει καμία απολύτως χρησιμότητα στο να φρουρεί λαμαρίνες, τοίχους, κολώνες και σταθερούς στόχους…

Το μόνο που επιτυγχάνεται με αυτό είναι η σωματική και ψυχική καταπόνηση του αστυφύλακα που βρίσκεται σε καθημερινή βάση με όλο του τον εξοπλισμό αντιμέτωπος με μια άνευ προηγούμενου ανούσια ορθοστασία και μια έκθεση άσκοπη  στον κάθε κακοπροαίρετο διερχόμενο (στην καλύτερη περίπτωση) και σε ομάδες μπαχαλάκηδων στην χειρότερη που δε χάνουν ευκαιρία να εξαπολύσουν επιθέσεις με μολότοφ εναντίον των αστυνομικών της Υ.Α.Τ. οι οποίοι λόγω του σχεδιασμού και των εντολών πολλές φορές παίζουν τον ρόλο του κινούμενου στόχου σε πεδίο βολής!

Μάλλον για ότι συμβαίνει στην Αστυνομία του 2023 αποκλείστηκα υπεύθυνος είναι ο μάχιμος αστυφύλακας που κάνει απλά το καθήκον του και κανένας απολύτως άλλος.

Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε πως η θεσμική μας θωράκιση αποτελεί περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη ανάγκη, είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικό για όλους εμάς μια υπηρεσία με τέτοιο αντικείμενο όπως η Υ.Α.Τ. να λειτουργεί καθημερινά και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες χωρίς να υπάρχει καθορισμένο πλαίσιο κανόνων εμπλοκής!!!

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis