Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 05/05/2020

Προσπάθειες γίνονται από την Δ.Α.Α. πάνω σε αυτό το θέμα ενώ σε συνάντηση που έλαβε χώρα την 27/03/2020 με τον Στρατηγό κ. ΤΖΕΦΕΡΗ και το Δ.Σ. της ΕΑΣΥΑ ενημερωθήκαμε ότι αναμένονται κάποια νέα οχήματα τα οποία θα διατεθούν στην Υπηρεσία μας σύντομα. Αναμένουμε πλην όμως και πάλι οι τραγικές ελλείψεις δεν καλύπτονται. Η Υπηρεσία πρέπει να μεριμνήσει ώστε κάθε ομάδα να λάβει τουλάχιστον 2 οχήματα που να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ειδικές συνθήκες που επιχειρούν οι ΟΠΚΕ (ημιαστικό -αγροτικό περιβάλλον, καταυλισμοί, νησιά κλπ).

  • Στην παραπάνω συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς και το θέμα των παθόντων Αστυνομικών από το περιστατικό στην κατάληψη Ματρόζου. Οι συνάδελφοι ακόμα δεν έχουν λάβει το χρηματικό βοήθημα που τους υποσχέθηκε ο ίδιος ο Αρχηγός προκειμένου να αντικαταστήσουν τον κατεστραμμένο τους εξοπλισμό. Κάποιες στολές και άρβυλα χορηγήθηκαν με μέριμνα της Υπηρεσίας ενώ με χορηγία του καταστήματος PRACTICAL TACTICAL αντικαταστάθηκαν είδη της 5.11 με νέα πλην όμως μεγάλο μέρος του εξοπλισμού δεν έχει αντικατασταθεί ενώ συνάδελφοι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα αναγκάζονται να εκτελούν υπηρεσία με άσπρα απ’ τις μπογιές αλεξίσφαιρα. Η Διοίκησή της Δ.Α.Α. έσκυψε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάνω στο πρόβλημα και πρότεινε κάποιες λύσεις οι οποίες αναμένουμε να δούμε αν θα αποδώσουν καρπούς. Ελπίζουμε παρόμοια ευαισθησία να επιδείξει και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ ώστε να διαψευσθούν όσοι μιλούν για μικροπολιτική εκμετάλλευση του περιστατικού τις πρώτες ημέρες.
  • Τον πίνακα με τα σήματα αδελφών Υπηρεσιών ανά τον κόσμο της B.O.P.E.(Batalhão de Operações Policiais Especiais) του Rio De Janeiro κοσμεί το σήμα της Υπηρεσίας μας από αυτόν το μήνα συνεπεία εθιμοτυπικής επίσκεψης και ανταλλαγής σημάτων με στελέχη της επίλεκτης ομάδας που επιχειρεί στις φαβέλες του Ρίο.
  • Πολλά θέματα που ανέκυψαν το τελευταίο διάστημα διευθετήθηκαν χάρη στις άμεσες παρεμβάσεις μας και φυσικά στην καλή διάθεση που επιδεικνύει η Διοίκηση της Υπηρεσίας μας.

Τόσο η ΕΑΣΥΑ όσο και εγώ προσωπικά ως εκλεγμένος αντιπρόσωπός της, θα είμαστε στο πλευρό των  συναδέλφων μας κάθε φορά που θα χρειαστούν τη συνδρομή μας.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" που μόλις εκδόθηκε σε ηλεκτρονική μορφή.

Διαβάστε ολόκληρο το νέο τεύχος ΕΔΩ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis