Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:44 | 21/12/2018

Συνεδρίασε χθες, 20 Δεκεμβρίου 2018, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο λόγος δόθηκε στο νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας κ. Χάρη ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ, ο οποίος ενημέρωσε το ΔΣ για την εξέλιξη και το στάδιο στο οποίο βρίσκονται όλες οι νομικές διεκδικήσεις μας. Ειδικότερα, τόνισε ότι:

[custom:google-ads]

α) οι αγωγές που συμφωνήθηκε να γίνουν υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας για τη διεκδίκηση των αναδρομικών δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματος αδείας, έχουν σταδιακά, ακόμα και πριν από τον συμφωνηθέντα χρόνο, κατατεθεί στα αρμόδια Πρωτοδικεία, αλλά και επιδοθεί για όλους τους ενάγοντες, στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα αποσταλούν στην κάθε Πρωτοβάθμια Ένωση οι αναλυτικές καταστάσεις ώστε οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν την πορεία εκδίκασης των αγωγών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βράβευσαν τους Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Β/Α Αττική

β) Σε ό,τι αφορά την αναμενόμενη έκδοση της απόφασης του ΣΤ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε την αντισυνταγματικότητα του νόμου, βάσει του οποίου έγινε η περικοπή των δώρων και επιδόματος αδείας, αναμένεται αυτή να δημοσιευτεί την προσεχή εβδομάδα και κατά πληροφορίες, θα παραπέμπει στην εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης από την Ολομέλεια του Ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας.

γ) Η πρόσφατη καταβολή των αναδρομικών (το υπόλοιπο 50% της απόφασης του ΣτΕ) για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών, ήρθε μετά από πολύχρονους αγώνες οι οποίοι ξεκίνησαν το 2012, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί χαριστική πράξη, ούτε «δώρο» της κυβέρνησης προς τους ένστολους. Ωστόσο, ο δικαστικός αγώνας συνεχίζεται αφενός για τη διεκδίκηση των αναλογούντων, στον καθένα εκ των εναγόντων, τόκων, αφετέρου δε διότι η συμμόρφωση του υπουργείου Οικονομικών δεν ήταν πλήρης.

Γι’ αυτό άλλωστε η Ομοσπονδία θα είναι παρούσα κατά τη δεύτερη συζήτηση της προσφυγής μας στην αρμόδια Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ, η οποία έχει οριστεί για τις 23 Ιανουαρίου 2019, με το σκεπτικό που ήδη γνωρίζουμε και αναντίρρητα υποστηρίζουμε.

[custom:google-ads]

δ) Ο ν. 4472/18 που καθιερώνει το νέο μισθολόγιο Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων (κατηγορίες προσωπικού, κλιμάκια κλπ) έχει επίσης προσβληθεί ως αντισυνταγματικός από την Ομοσπονδία και άρα ο αγώνας για την επιστροφή των αποδοχών στα μισθολογικά επίπεδα του Ιουλίου του 2012, θα συνεχιστεί μέχρι τελικής δικαίωσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Αιματηρή συμπλοκή ισοβιτών στις φυλακές

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis