Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
13:04 | 29/11/2023

Το κατώφλι του Εισαγγελέα πέρασε την Τρίτη ο 66χρονος Έλληνας φυγόποινος, ο οποίος συνελήφθη στον Γέρακα από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων.

Ο 66χρονος, ο οποίος διέμενε σε σπίτι στη Νέα Πεντέλη, είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών για συνέργεια σε πλαστογραφία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Διαβάστε επίσης

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν ενώ κινείτο με το αυτοκίνητό του στην περιοχή του Γέρακα.

Τον ακινητοποίησαν με γρήγορες κινήσεις, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 66χρονος, έχοντας την ιδιότητα του προσωπικού τραπεζίτη (private banker), και εκπροσωπώντας ελβετική τραπεζική εταιρεία στη χώρα μας, με τη συνδρομή συνεργών του που ήταν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ανώνυμης επενδυτικής εταιρείας, κατήρτισαν πλαστά έγγραφα.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να εντάξουν την εν λόγω εταιρεία σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα κρατικών επιχορηγήσεων. .

Στη συνέχεια εκταμίευσαν πάνω από 5.600.000 ευρώ ως προκαταβολή , προκαλώντας οικονομική ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο .

Ο συλληφθείς μάλιστα προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης, χρησιμοποιούσε -σύμφωνα με καλά πληροφορημένες αστυνομικές πηγές - την ιταλική υπηκοότητα, δελτίο ταυτότητας των Ιταλικών αρχών , το οποίο από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι είχε νόμιμα.

Όπως προέκυψε έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές διάφορες υποθέσεις και συγκεκριμένα για πλαστογραφία, απάτη και παραβάσεις νομοθεσίας περί επιταγών .

Πηγή:  ieidiseis.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis