Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:39 | 15/07/2022

Την πρώτη του άδεια εδώ και 20 χρόνια που παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού πήρε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Δημοκρατίας» ο καταδικασμένος ως αρχηγός της 17Ν κατάφερε μετά από πολλές προσπάθειες να εξασφαλίσει τριήμερη άδεια.

Διαβάστε επίσης

Ο Γιωτόπουλος έχει καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια και σε 25 χρόνια για ηθική αυτουργία σε 17 δολοφονίες, ληστείες, και φέρεται ότι είναι ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη. Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος δεν έχει παραδεχθεί καμιά από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, ακολουθώντας σθεναρά τη στάση των τρομοκρατών παγκοσμίως: να μην παραδέχονται και να μη συνδιαλέγονται με τον «εχθρό».

Από την ημέρα που συνελήφθη ο Γιωτόπουλος κατέθετε αιτήματα για άδεια και οι δικαστικές Αρχές τα απέρριπταν, παρότι, με βάση τον νόμο, δικαιούνταν αυτές τις άδειες. Το 2018, μάλιστα, την τελευταία φορά που είχε καταθέσει αίτημα για άδεια, οι δικαστικές Αρχές δεν μπήκαν στον κόπο να του απαντήσουν. Από τότε ο «Λάμπρος» της 17 Νοέμβρη δεν είχε καταθέσει αίτημα για άδεια. Μέχρι πριν από περίπου έναν μήνα, όταν κατέθεσε το αίτημά του, το οποίο έγινε δεκτό, και τη Δευτέρα βγήκε από τις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου επέστρεψε προχθές, την Τετάρτη 13 Ιουλίου.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis