Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:16 | 21/02/2018

Λάβαμε από αναγνώστη του Policenet.gr και δημοσιεύουμε το κείμενο που ακολουθεί:

"Καλησπέρα σας, σας στέλνω αυτό το μήνυμα με σκοπό να το δημοσιεύσετε αν επιθυμείτε στη σελίδα σας καθώς πρόκειται για έκφραση δημοσίως της κατάστασης που βρίσκονται οι δοκιμοι υπαστυνομοι.

Οι δοκιμοι υπαστυνομοι που εισήχθησαν στην σχολή αξιωματικών ελληνικής αστυνομίας τον Οκτώβρη αντιμετωπίζουν μια πολύ σκληρή οικονομική αντιμετώπιση όσοα αφορά την μισθοδοσία και τις κρατήσεις τους.

Αρχικά πριν ακόμη πληρωθούν τα αναδρομικά τον Φλεβάρη ζητήθηκε το υπέρογκο για αυτούς πόσο των 200 ευρώ για την σιτηση τους.

Όταν πληρώθηκαν ζητήθηκε επίσης παρόμοιο πόσο για σιτηση.

Σαν να μην έφτανε αυτό είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν όλα τα είδη που τους χορηγηθηκαν στην αρχή (χαρτί υγείας, βαμβάκι, σήματα σχολής, μπερες ακόμη και είδη καθαρισμού σφουγγαριστρες κτλ. ).

Ακόμα και με αυτήν την κατάσταση έρχεται η επόμενη μισθοδοσία από την οποία προκύπτουν νέες κρατήσεις συνολικά 80 ευρώ (το 1/4 του μισθού τους δηλαδη) για την κατάταξη τους και εφάπαξ.

Και ερωτουμαι την ηγεσία του σώματος και την διοίκηση της σχολής, πως είναι δυνατόν τα 400 αυτά ευρώ που παίρνουν οι δοκιμοι υπαστυνομοι να τα κάνετε 200 με όλα αυτά που τους ζητάτε;

Καταλήγουμε από ένα βασικό μισθό 620 ευρω στα 200 με αυτές τις κρατήσεις.

Πως μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς ένας δοκιμος αξιωματικός με 200 ευρώ από τη στιγμή που δεν μπορεί να κάνει δεύτερη δουλειά;"

 

Διαβάστε στο Policenet.gr:  Όταν μιλάει η εμπειρία των Αμεσοδρασιτών – Εξαιρετική προσέγγιση απειλής

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis