Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:59 | 28/02/2019

Με αφορμή την παρέμβαση –κινητοποίηση στη Διεύθυνση Χρηματικού, στη Ν. Φιλαδέλφεια, θέλουμε κατ’ αρχήν να επισημάνουμε το δίκαιο  αίτημα αυτής, που αφορούσε  τις αποζημιώσεις της νυκτερινής εργασίας του αστυνομικού προσωπικού.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ εν έτει 2019 να μην μπορούν οι αρμόδιες υπηρεσίες να προϋπολογίσουν τις νυχτερινές ώρες εργασίας των συναδέλφων καθώς και το κόστος αυτών. Επίσης, τις όποιες έκτακτες ανάγκες ίσως προκύψουν, με αποτέλεσμα μια ακόμα χρονιά να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, δηλαδή, της μη καταβολής της νυκτερινής αποζημίωσης στους δικαιούχους συναδέλφους.

Ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ  που με αφορμή ένα δίκαιο αίτημά μας, αποφασίζει να κάνει την προαναφερόμενη κινητοποίηση και να υποδαυλίσει με τον τρόπο αυτό διαλυτικές τάσεις και συμπεριφορές απαξίωσης των συνδικαλιστικών οργάνων.
Χωρίς απόφαση του Δ.Σ. ή της εκτελεστικής γραμματείας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κατέβηκε αυτοβούλως  σε
κινητοποίηση κάνοντας χρήση του  θεσμικού του ρόλου  ως προέδρου, θυμίζοντας κακιές πρακτικές άλλων εποχών, ενώ δεν ενημέρωσε τα προαναφερόμενα όργανα ούτε προφορικά για την ενέργεια του αυτή(!).

[custom:google-ads]

Αντί αυτού, έσυρε από πίσω του μόνο μέλη της παράταξής του, οι οποίοι είναι εκλεγμένοι  στο Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ όπως επίσης, αντιπροσώπους της  Π.Ο.ΑΣ.Υ και μέλη Δ.Σ. πρωτοβάθμιων ενώσεων της ίδιας παράταξης. Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι γίνονται για εντυπωσιασμό και αυτοπροβολή στα ΜΜΕ διεκδικώντας το μονοπώλιο  στην συνδικαλιστική εκπροσώπηση των αστυνομικών και όχι για την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος.

Το πιο υποκριτικό είναι ότι οι ίδιοι άνθρωποι  μιλάνε για την ενίσχυση του συνδικάτου μέσω  των
πρωτοβάθμιων σωματείων, την αναβάθμιση του ρόλου των οργάνων και συνελεύσεων και κατ’ επέκταση  της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Μιλάνε για την αναγκαιότητα της μαζικοποίησης του συνδικάτου μας και παράλληλα συμπεριφέρονται σαν είναι το  τσιφλίκι τους.
Αποδεικνύεται και με αυτές τις συμπεριφορές από ποιους διαχρονικά απαξιώθηκαν τα σωματεία μας και η έννοια του συνδικαλισμού εντός της ΕΛ.ΑΣ παραγκωνίζοντας τα αρμόδια όργανα των σωματείων. Δεν υπολογίζουν ούτε την γνώμη εκλεγμένων συναδέλφων άλλων παρατάξεων πλην της δικιά τους.

    Γιατί τα τελευταία χρόνια δεν έκαναν αντίστοιχες κινητοποιήσεις  παρά  μόνο ελάχιστες και αυτές διότι δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά;
    Γιατί  τα τελευταία χρόνια δεν έκαναν αντίστοιχες κινητοποιήσεις για τον εργασιακό μεσαίωνα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συνάδελφοι; (τήρηση εβδομαδιαίας υπηρεσίας, μη τήρηση ωραρίου καθημερινά, οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις  κ.τ.λ.)
    Γιατί τα τελευταία χρόνια δεν έκαναν αντίστοιχες κινητοποιήσεις, για το δικαίωμα του αστυνομικού  στην απεργία που αποτελεί νούμερο ένα αίτημα του ψηφίσματος της Π.Ο.ΑΣ.Υ διαχρονικά, το οποίο πρόσφατα, συζητήθηκε στη Βουλή περί της αναθεώρησή του;

Μάλλον τα παραπάνω και πολλά άλλα ήταν όλα καλώς καμωμένα και εμείς δεν το καταλαβαίναμε.

-Συνάδελφοι να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και να βάλουμε ένα τέλος στη κατρακύλα των ενώσεων μας και στη κατάντια της Π.ΟΑΣ.Υ.

-Να απομονώσουμε πρακτικές που απαξιώνουν τα συλλογικά μας συνδικαλιστικά όργανα.

-Να τελειώνουμε με αυτούς που θεωρούν τα σωματεία μας τσιφλίκια τους και εμάς, τους κολίγους τους.

-Να σταματήσουμε αυτές τις συμπεριφορές και νοοτροπίες.

Τέλος, πρακτικές που χρησιμοποιούν τις αιρετές θέσεις σαν μέσο προβολής και εξυπηρέτησης ιδίου οφέλους δεν έχουν θέση στις ενώσεις μας. Να μαζικοποιηθούν οι ενώσεις μας με γνώμονα την ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων μας, με συνεχή αγώνα και όχι κατόπιν εορτής ή προεκλογικά.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπόθεση Τοπαλούδη: «Οι βιαστές του παρελθόντος έχουν σχέση με τους δολοφόνους της»

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis