Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΓΑΔΑ_επίσκεψη
13:37 | 24/10/2023

Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023, επίσκεψη αντιπροσωπείας Κινεζικών Αρχών της επαρχίας Sichuan στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από (6) Αξιωματούχους των Κινεζικών Αρχών, με επικεφαλής τον Vice Governor of Sichuan Province, Mr. Ye Hanbing, συνοδευόμενοι από το σύνδεσμο της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Mr. Ding Zhen.

Διαβάστε επίσης

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενδυνάμωση της συνεργασίας σε ζητήματα αστυνομικού ενδιαφέροντος και η ανταλλαγή απόψεων στο πεδίο της πρόληψης και καταπολέμησης του εγκλήματος.

Τους ανωτέρω υποδέχτηκε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος κ. Αστέριος Μαντζιώκας στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών, ο οποίος προλόγισε τη συζήτηση, απευθύνοντας θερμό καλωσόρισμα.

Έπειτα παρέθεσε ομιλία, εισάγοντας τους επισκέπτες στη δομή και τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας παρουσίασε τη λειτουργία και τη διάρθρωση της περιφέρειας την οποία διευθύνει, παραθέτοντας ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης της κληρονομιάς μας.

Την παρουσίαση συντόνισε ο Α’ Βοηθός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής Υποστράτηγος κ. Βασίλειος Ρόκκος, η οποία επικεντρώθηκε κυρίως σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομίας και των αρχαιοτήτων,  της τουριστικής αστυνομίας, της ασφάλειας του αεροδρομίου και της εν γένει εφαρμογής του νόμου.

Η προβολή της διάρθρωσης όλων των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας αναπτύχθηκε από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας κ. Ταξίαρχο Ιωάννη Σταυρακάκη, δίνοντας έμφαση στη σπουδαιότητα της αστυνομικής συνεργασίας μεταξύ κρατών.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και παρουσίασαν τη λειτουργία των υπηρεσιών τους, αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών και της Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο, στο Κέντρο Επιχειρήσεων και στο Θάλαμο Παρακολούθησης & Ελέγχου Κυκλοφορίας, προκειμένου να αποκτήσουν βιωματική εμπειρία λειτουργίας και συντονισμού των αστυνομικών δυνάμεων, όπως αυτές παρουσιάστηκαν νωρίτερα σε θεωρητικό επίπεδο.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και τη διαβεβαίωση για ενδυνάμωση των αστυνομικών δεσμών.

Εικόνα
ΓΑΔΑ_επίσκεψη

 

Εικόνα
ΓΑΔΑ_επισκεψη
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis