Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ς
19:29 | 09/03/2024

Το απόγευμα της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου σημειώθηκε ένα φρικτό περιστατικό στο Σίλβερ Σπρινγκς της πολιτείας Φλόριντα των ΗΠΑ. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας άλλος τραυματίστηκε όταν μια γυναίκα έκλεψε το περιπολικό ενός αναπληρωτή της κομητείας Marion, προκαλώντας μια καταδίωξη που κατέληξε με την ίδια να πέφτει πάνω σε ένα φορτηγό.

Το συγκεκριμένο άρθρο δεν αφορά αυτό το περιστατικό αλλά την ευθύτητα των σερίφηδων στα ΜΜΕ και στο κοινό θέτοντας ως παράδειγμα τη συνέντευξη Τύπου, του σερίφη της κομητείας Marion, Μπίλι Γουντς, που πραγματοποιήθηκε την επομένη του περιστατικού της 1ης Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης

Μερικές από τις πρώτες λέξεις που είπε ο σερίφης σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου ήταν: «Ο αστυνομικός μας δεν έκανε απολύτως τίποτα κακό». 

Όχι μόνο ο Γουντς υπερασπίστηκε εμφατικά τον αστυνομικό του, αλλά αναφέρθηκε επανειλημμένα στη γυναίκα που φέρεται να έκλεψε και τράκαρε το περιπολικό. Και όταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε για την πολιτική της SO της κομητείας Marion να αφήνει τα περιπολικά οχήματα σε λειτουργία μετά την έξοδο από το όχημα, ο Γουντς απογοητεύτηκε λίγο. «Είχα την ελπίδα ότι δεν θα πατούσατε σε αυτό. Αυτό δεν παίζει ρόλο σε τίποτα. Μια γυναίκα έκλεψε ένα αστυνομικό όχημα και σκότωσε δύο ανθρώπους», είπε.

Ο Γουντς έδωσε μια διάλεξη σχετικά με τις προσπάθειες των ανθρώπων να κουνήσουν το δάχτυλο σε λάθος ανθρώπους. «Η κοινωνία θέλει να κατηγορήσει τους πάντες εκτός από αυτούς που πραγματικά φταίνε. Η ευθύνη στη συγκεκριμένη περίπτωση πέφτει αποκλειστικά σε αυτό το άτομο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι πρέπει να αποδοθούν κι άλλες κατηγορίες. Δικαστές, εισαγγελείς και άλλοι αξιωματούχοι στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης είχαν αφήσει την Kendra Boone "ελεύθερη" εδώ και δεκαετίες.

Ο σερίφης παρουσίασε το ποινικό ιστορικό της ύποπτης, το οποίο περιλαμβάνει 13 κακουργήματα και εννέα παραπτώματα. Πρόσθεσε ότι είχε καταδικαστεί για δύο από τα πλημμελήματα.

Μία από τις καταδίκες ήταν στην κομητεία Marion το 2022. Η γυναίκα υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είναι ακόμα στη φυλακή για αυτήν την καταδίκη ή να καταζητείται για παραβίαση της αναστολής στην Κομητεία Όραντζ τη στιγμή του δυστυχήματος», είπε ο Γουντς. «Αν αυτό το άτομο ήταν στη φυλακή, δεν θα είχα δύο νεκρούς αθώους… Αν θέλετε να λύσετε το πρόβλημά μας στην κοινωνία, τότε ζητήστε από τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν».

Αυτή η συνέντευξη Τύπου έκανε τον Γουντς τον δεύτερο αγαπημένο σερίφη του κοινού.

 Νούμερο ένα παραμένει ο Γκρέιντι Τζαντ από την Κομητεία Πόλκ της Φλόριντα.

 Το 2006 ο Τζαντ απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το γιατί η ομάδα του SWAT πυροβόλησε έναν ύποπτο δολοφόνο αδειάζοντας πάνω του 110 σφαίρες με την ακόλουθη δήλωση. «Υποψιάζομαι ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο εκτοξεύτηκαν 110 φυσίγγια ήταν ότι αυτά ήταν όλα τα πυρομαχικά που είχαν», είπε ο Τζαντ. «Δεν απολογούμαστε για τίποτα ».

Ο Τζαντ είναι η επιτομή ενός σερίφη που μιλάει ευθέως και οι περισσότεροι από τους κατοίκους της κομητείας Πολκ τον αγαπούν. 

Έχει κερδίσει πέντε θητείες από το 2004 και είναι υποψήφιος ξανά το 2024.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Polk πουλάει ακόμη και κούκλες Sheriff (Judd)-on-a-shelf τα Χριστούγεννα, οι οποίες ξεπουλάνε πολύ γρήγορα και τα έσοδα πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis