Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικός_istock
11:19 | 31/03/2024

Με τη φράση «Ασφάλεια έλα μέσα» ένας εκ των τριών ατόμων που παρακολουθούσαν μίνι μάρκετ στον Άγιο Παντελεήμονα προσπάθησε το πρωί της Παρασκευής να βάλει στο κατάστημα τον ιδιοκτήτη.

 

Διαβάστε επίσης

Για καλή του τύχη εκείνη τη στιγμή ο νεαρός Σύρος θυμήθηκε ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τρία άτομα τον είχαν ληστέψει στις αρχές Φεβρουαρίου και αμέσως κάλεσε σε βοήθεια. Αντιλαμβανόμενη τί επρόκειτο να συμβεί μια υπάλληλος καταστήματος που βρίσκεται ακριβώς απέναντι κάλεσε αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο ώστε να δουν τί συνέβαινε.

Βρήκαν τον ιδιοκτήτη και τους δύο άνδρες καθώς ο τρίτος είχε εξαφανιστεί και μετά από ερωτήσεις διαπίστωσαν ότι ήταν αστυνομικοί. Ο πρώτος που υπηρετεί σε Τμήμα Ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά φέρεται να είπε ότι είχε πληροφορία ότι υπήρχε εμπλοκή του καταστήματος σε διακίνηση μεταναστών και πιθανώς στο εσωτερικό να βρίσκονταν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ενώ ο δεύτερος που υπηρετεί σε τμήμα της Δυτικής Αττικής απέκρυψε το γεγονός ότι έχει τεθεί σε αργία από τις αρχές του έτους από την Υπηρεσία του.

Τότε ενημερώθηκαν οι Αδιάφθοροι των Σωμάτων Ασφαλείας οι οποίοι μετέβησαν στον Άγιο Παντελεήμονα και άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση. Επικοινώνησαν με τον διοικητή του πρώτου αστυνομικού ο οποίος είπε ότι δεν βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, πως εκείνη την ημέρα είχε απογευματινή βάρδια και πως δεν δόθηκαν εντολές για να πάει στον Άγιο Παντελεήμονα ώστε να διερευνήσει οποιαδήποτε υπόθεση.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός στην απολογία του, είπε ότι είχε πληροφορία για διακίνηση μεταναστών εντός του καταστήματος αλλά δεν ενημέρωσε τον Διοικητή του ενώ ο δεύτερος αστυνομικός διατήρησε το δικαίωμα του στη σιωπή.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ήταν σίγουρος ότι τα τρία άτομα ετοιμάζονταν να κάνουν ληστεία κάτι που όπως υπογραμμίζουν διαφαίνεται από το γεγονός ότι παρακολουθούσαν το κατάστημα φορώντας γυαλιά και καπέλα ενώ υπάρχει και η αρχική παρουσία τρίτου ατόμου που το έβαλε στα πόδια όταν αντιλήφθηκε ότι ενημερώθηκε η αστυνομία.

Αυτό που σημειώνουν είναι ότι οι δύο συλληφθέντες έπεσαν σε αντιφάσεις απαντώντας σε ερωτήσεις για το μέσο μεταφοράς που χρησιμοποίησαν και για το άτομο που διέφυγε.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση καθήκοντος, ψευδή κατάθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Πηγή: dnews.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis