Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αποτυπωμα_istock
18:48 | 14/08/2024

Σύμφωνα με τον 1ο Νόμο του Νεύτωνα (αρχή της Αδράνειας), όταν σε ένα σώμα δεν ασκείται κάποια Δύναμη, τότε αυτό παραμένει... ακίνητο.

Επιχειρώντας μια προβολή στο εγγύς μέλλον (4-5 έτη) του συγκεκριμένου Νόμου, διαφαίνεται ότι στην περίπτωση της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, υπό τα τρέχοντα δεδομένα (0 αφίξεις, 5 συνταξιοδοτήσεις ανά έτος, οικειοθελείς αποχωρήσεις προσωπικού κλπ), στο τέλος της επόμενης 5ετιας η συγκεκριμένη Υπηρεσία (αν συνεχίσει να υφίσταται...) θα έχει τη δομή που είχε το... 1992, αντίστοιχη ενός Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών μιας Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Διαβάστε επίσης

Την στιγμή που στην εδαφική περιφέρεια του τομέα Βορείου Ελλάδος (6 ΓΑΔΠ), λειτουργούν και συνεχίζουν να ιδρύονται τα τελευταία χρόνια νέες αυτοτελείς υπηρεσιακές μονάδες (ΥΕΑΔΒΕ, ΥΑΕΕΒΕ, ΥΤΕΒΕ ,ΥΕΣΥΒΕ, ΥΟΑΒΕ, ΥΔΗΕΒΕ, και προσεχώς.. ΥΔΟΕΒΕ), θα περίμενε κανείς τουλάχιστον την μη περαιτέρω αποδυνάμωση της Υπηρεσίας στην οποία θα αποτανθεί το σύνολο σχεδόν των προαναφερθέντων Υπηρεσιών (και όχι μόνο) για πάσης φύσεως συνδρομή. Εντούτοις παρατηρείται μια πρωτόγνωρη αφαίμαξη στελεχιακού δυναμικού με πολλές και πολυεπίπεδες επιπτώσεις.

Ως άλλοθι για την ανωτέρω κατάσταση ενίοτε "επιχειρείται" να παρουσιαστεί η υπερκάλυψη των .... υφιστάμενων οργανικών θέσεων (οι οποίες αντιστοιχούν σε ένα ΑΤ η ΤΔΜ, ενώ το 1/3 περίπου των οργανικών θέσεων Ειδικών Καθηκόντων είναι πλέον ΚΕΝΕΣ).

Αποφασίζονται αθρόες προσλήψεις ΟΠΠΙ, Ειδικών Φρουρών, Συνοριακών Φυλάκων κλπ, όταν με λίγες μόνο προσλήψεις Επιστημονικού Προσωπικού θα μπορούσε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η προοπτική των εξειδικευμένων αυτών Υπηρεσιών.

Υπό το πρίσμα αυτό, μόνο για την αντικατάσταση (όχι αναπλήρωση) των υφιστάμενων απωλειών, θα έπρεπε κάθε χρόνο για την επόμενη 5ετια να υπάρχει μια συνεχής ενίσχυση της Υπηρεσίας (τουλάχιστον 5 στελέχη/ έτος). Αν λάβουμε υπόψη ότι τα στελέχη αυτά δύνανται να αναπληρώσουν τα στελέχη που αποχωρούν μετά την πάροδο διετίας, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η ενίσχυση θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει χτες...

Ας ελπίσουμε τα ανωτέρω να αποτελέσουν το τελευταίο "καμπανάκι" ενόψει επικείμενων αναδιαρθρώσεων κλπ, πριν αρχίσουμε να καταφεύγουμε σε σπασμωδικές κινήσεις επιστράτευσης...

Με εκτίμηση
ΤΖΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
Αστυνομικός Υποδιευθυντής
Δρ. Χημικός / M.Sc. –  Φαρμακοποιός
Ερευνητής Τμήματος Χημείας Πανεπιστημίου Κοπεγχάγης
Αναπληρωτής Υπεύθυνος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων ΠΟΑΞΙΑ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis