Θα ηθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει, τι ισχύει μετά την χορήγηση 3ης μακράς αναρρωτικής αδείας, από άποψη ασθενειών και για ποιο διάστημα .
Η ερώτηση γίνεται για το λόγο ότι μου έχει χορηγηθεί 3η μακρά και η επίτροπή μου είπε , ότι από τώρα και στο εξής δεν θα έχω δικαιώμα ασθένειας ούτε μία μέρα για όλα τα επόμενα χρόνια υπηρεσίας.
Ευχαριστώ
Καλησπέρα...μια ερώτηση πάνω
Καλησπέρα...μια ερώτηση πάνω σε αυτό το θέμα γιατί στις γραμματείες μας ο κάθε ένας λέει διαφορετικα πράγματα...όσοι έχουμε πάρει μέσα στο έτος α μακρά άδεια δικαιούμαστε τις άδειες του χρόνου?
Εννοείται πως δικαιούσαι
Εννοείται πως δικαιούσαι κανονικά τις άδειες του έτους (κανονική και βραχεία), αρκεί βέβαια να έχεις δουλέψει τουλαχιστον μια ημέρα στο έτος που ανήκουν οι άδειες που θέλεις να λάβεις. Δεν αναγράφει πουθενα ότι εάν έχεις λάβει μακρά αναρρωτική άδεια δεν δικαιούσαι τις άδειες του έτους. Οι γραμματείς που στο λενε αυτό ας ξανακοιταξουν λίγο καλύτερα τα "κιταπια" τους. Το ξέρω με βεβαιότητα λόγω προσωπικής εμπειρίας.
Μέχρι το 2018 ίσχυε ότι
Μέχρι το 2018 ίσχυε ότι όποιος επιστρέφει μετά από μακρά αναρρωτική άδεια δεν δικαιούταν άδεια για ένα εξάμηνο.Με το π.δ 10/2018 αυτό καταργήθηκε.Αρα μετά από μακρά αναρρωτική δικαιουσαι κανονικά τις άδειες σου όπως αναφέρει ο συνάδελφος.
Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες
Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σάς...σας το λέω γιατί αυτό με είπαν ότι εφόσον γυρίσω μετά από ένα 6 μηνώ μπορώ να τις πάρω...αυτό από το γραφείο προσωπικού..και τους ανέφερα ότι έχει αλλάξει το ΠΔ το 2018 και θα το κοιτάξουν για να με ενημερώσουν.. αλλά έλεγε η γραμματεία μου αλλά λένε πάνω... τώρα αυτό που αναφέρεται το διάβασα και εγώ και ισχύει..τους έστειλα και το ΠΔ το νέο που αναφέρεται και στο ίντερνετ.. ευχαριστώ πολύ
Θα σας πω τι ισχύσει για την 3η Μακρα
Ότι έχει να κάνει με τις άδειες του έτους να γνωρίζεται ότι με το ΠΔ 10/2108 καταργήθηκε εφαρμογή του άρθρου 2 § 5 εδ. 2 του ΠΔ 27/1986 και από την 1 Μαρτίου 2018 ο αστυνομικος ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΛΗΨΗΣ της κανονικής αδείας έτους χωρίς να χρειάζεται το πέρας του 6μηνου όπως ήταν προ το 2018. Η μη λήψη άδειας μετά από μακρά αναρρωτική άδεια παραβιάζει την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενσωματώθηκε στο άρθρο 7 παρ. 2 του Ν. 4443/3016 καθώς αποτελούσε άμεση διάκριση λόγω αναπηρίας η μακροχρόνιας πάθησης.
Ότι έχει να κάνει με την 3η Μακρά αναρρωτική άδεια σε κανένα ΠΔ, ΦΕΚ η Νομοθετικό Διάταγμα δεν αναφέρει ότι όποιος λάβει Τρίτη μακρά αναρρωτική άδεια δεν δύναται να πάρει άλλη άδεια. Η τρίτη μακρά αναρρωτική άδεια δίνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις με την προϋπόθεση ότι ο θεράποντας ιατρός (εν προκείμενο του ΚΙΑ) θα διασφαλίσει ότι με το πέρας της τρίτης μακράς αναρρωτικής άδειας θα υπάρξει ΒΕΛΤΊΩΣΗ στην υγεία του αστυνομικου. Ούτε το ΠΔ 584/1985, ούτε το Ν. Δ. 1400/1973 ούτε ο Ν. 4609/2019 αναφέρει ότι ο αστυνομικος δεν δικαιούται άλλη άδεια πέρα από της άκρας αναρρωτικής άδειας.
Ότι έχει να κάνει με την αυτεοαγγελτη αποστρατεία που αναφέρθηκε παραπάνω δεν ισχύει, με το άρθρο 2 του Ν. 4609/2019 ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΆΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΕΟ. Μπορούν μόνο να κρίνουν τον αστυνομικό ΑΝΙΚΑΝΟ για την Ενεργό υπηρεσία και για την υπηρεσία Γραφείου όμως το άρθρο 2 του Ν. 4609/2019 δίνει το δικαίωμα στον εξεταζόμενο με αίτηση του στον Κλάδο Διοικητικης Υποστήριξης, εντός 10 ημερών από την κρίση σωματικής ικανότητας να αιτηθεί την ΠΑΡΑΜΟΝΗ του στο σώμα σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου. Ο Κλάδος Διοικητικής Υποστήριξης βάσει του ως άνω νόμου ΟΦΕΙΛΕΙ να δεχτεί την αίτηση και σε συνδυασμό με το Ν. Δ. 1400/1973 άρθρα 12 έως 14 για καταστάσεις υπηρεσίας Γραφείου, ο ενστολος αποστρατεύεται μόνο όταν συμπλήρωση τα ελάχιστα χρόνια για τη σύνταξη (ενδεικτικά θα σας πω ότι γράφει 15 έτη ως ελάχιστα για σύνταξη για τους Αξιωματικούς την περίοδο του 1973). Το Ν.Δ. 1400/1973 όπως τροποποιηθηκε και ο Ν. 4609/2019 αφορά όλο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του στρατού ξηράς. Όχι μόνο Αξιωματικούς
Οποίος θέλει περισσότερες πληροφορίες ας στείλει e mail
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Μην σας απειλούν με αποστρατείες και μη χορήγηση άλλης άδειας
Και κάτι ακόμα που ξέχασα
Με την λήξη και συμπλήρωση του ορίου των 18 μηνών της 2ης μακράς αναρρωτικής άδειας η Υγειονομική Επιτροπή βάσει του Π.Δ. 584/1985 οφείλει να κρίνει οριστικά την σωματική σου ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ είτε ΙΚΑΝΟ για την ενεργό υπηρεσία είτε μεταταξη σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου. Ακόμα όμως και αν κρίνουν τον αστυνομικό ΑΝΙΚΑΝΟ για την ενεργό υπηρεσία καθώς και για την υπηρεσία Γραφείου, η Υγειονομική Επιτροπή οφείλει να σε ενημερώσει πλήρως για τα δικαιώματα σου καθώς και το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία σύμφωνα με το Ν. 4609/2019 που σου δίνει το δικαίωμα παραμονής στο σώμα σε θέση υπηρεσίας γραφείου. Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΟ τον αστυνομικό ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΕΟ. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και αν οι οικονομική βλάβη που θα υποστείς στο μέλλον από μισθούς ξεπερνούν τις 120.000 ευρώ τότε αυτοι που κρίνουν τον αστυνομικό ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΕΟ διώκονται για κακούργημα.
Προς ενημέρωση των συναδέλφων
<p>Προς ενημέρωση των συναδέλφων, κατόπιν των ως άνω αναγραφομένων, επειδή αποστρατεύτηκα αυτεπάγγελτα για λόγους υγείας, από την ΕΛ.ΑΣ. πέρυσι (με 24 χρόνια + μάχιμη 5ετία), η Απόφαση της Υγ. Επ. αναγράφει επακριβώς <<....και επομένως κρίνει αυτόν ΑΝΙΚΑΝΟ για την ενεργό υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και για την Υπηρεσία Γραφείου και συνεπώς ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΕΟ.......>>, δεν μου έγινε καμία ερώτηση και συνταξιοδοτήθηκα αμέσως μετά την προαγωγή μου, λόγω αποστρατείας. (προσωπικά επιθυμούσα την συνταξιοδότηση μου, μήπως γιαυτό τον λόγο, δεν κινήθηκε καμία άλλη διαδικασία για εμένα) </p>
<p>Οποιος συνάδελφος έχει κάποιες απορίες στο θέμα, ευχαρίστως να τον ενημερώσω, για την διαδικασία και τι ισχύει, σύμφωνα πάντα με την προσωπική μου εμπειρία, ας μου στειλει e-mail.</p>
Συνάδελφε
Αποστρατευτηκες αυτεοαγγελτα όπως και εγώ για λόγους υγείας και στην γνωμάτευση έγραφαν ομοίως «επομένως κρίνει αυτόν ΑΝΙΚΑΝΟ για την ενεργό υπηρεσία καθώς και για την Υπηρεσία Γραφείου και συνεπώς ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΕΟ». Να γνωρίζεις ότι αν έγραφε αυτό η γνωμάτευση της ΑΥΕ και δεν σε ενημέρωσαν ως όφειλαν για την παραμονή σου στο σώμα σε κατάσταση Υπηρεσίας Γραφείου εφόσον το επιθυμείς με αίτηση σου εντός 10 ημερών στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης, τότε αυτοί που σε αποστρατευσαν έχουν υποπέσει στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος γιατί δεν εφαρμόστηκε το Άρθρο 2 του Ν
4609/2019 το οποίο ΑΦΑΙΡΕΙ κάθε δικαίωμα στις Υγειονομικές να κρίνουν ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΕΟ τον αστυνομικό. Και αν εσύ μπόρεσες να πάρεις σύνταξη να γνωρίζεις ότι οι νέοι αστυφύλακες και υπαστυνιμοι που μπήκαν στο σώμα μετά την 01.01.2011 δεν κρίνονται από την ΑΥΕ για σύνταξη αλλά από το αρμόδιο ΚΕΠΑ της περιφέρειας τους.
Με 10 χρόνια υπηρεσίας έχω περάσει από όλα τα στάδια, πρόσφυγα στο Διοικητικό Εφετείο και Δικαιώθηκα.
Σχετικά με την αποστρατεία και με συνεχείς ερωτήσεις αν η αποστρατεία μου ήταν νόμιμη και τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και αν με ενημέρωσαν ως όφειλαν για τα δικαιώματα μου, το Αρχηγείο απαντάει ότι δεν είναι αρμόδιο στην αίτηση μου.
Επίσης φιλικά θα στο πω αν κανεις αγωγή για την παράνομη Αποστρατεία που επήλθε παράνομα με το Άρθρο 24 του Ν.Δ. 1400/1973 ( καθώς οι διατάξεις της παρ. 6 είχαν τροποποιηθεί με το Ν. 4609/2019) θα διεκδικήσεις ένα μεγάλο ποσό για αποζημίωση ως διαφυγόντα κέρδη από τους μισθούς που θα ελάμβανες αν παρέμενες στο σώμα. Παρότι όφειλαν να σε ενημερώσουν πλήρως για τα δικαιώματα σου, δεν το εκαναν. Αν επιθυμείς εγώ μπορώ να σου δώσω όλες τις αποφάσεις δικαστηρίων και όλα τα συλλεχθεντα στοιχεία που έχω στην κατοχή μου.
Κάι κάτι άλλο
Μπήκα στο σώμα το 2011
Με τραυματησαν κατά την εκτέλεση διατεταγμένης Υπηρεσίας και ΈΝΕΚΑ αυτής.
Μετά από 10 χρόνια υπηρεσίας με αποστρατευσαν αυτεοαγγελτα.
Η γνωμάτευση της ΑΥΕ δεν είχε καμία ισχύ για την σύνταξη. Όσοι μπήκαν στο σώμα μετά το 2011 αρμόδιο για να κρίνει την σωματική Ικανότητα είναι το αρμόδιο ΚΕΠΑ της Περιφέρειας που μένει ο εξεταζόμενος.
Το 2011 καταργήθηκε η σύνταξη δημόσιου και όσοι εισέρχονται στο δημόσιο ( Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα ασφαλείας) ανεξαρτήτως βαθμού ανήκουν αυτοδικαίως στον Κλάδο κυρίας Σύνταξης ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Που σημαίνει ότι δεν μπορούν να εξαγορασουν μαχιμη πενταετία και παρέχουν υπηρεσίες ως Ν.Π.Ι.Δ. (Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου).
Αν λοιπόν το ΚΕΠΑ γνωματεύσει ότι ο πρώην αστυνομικος, μπορεί να εργαστεί τότε δεν δικαιούται καμία σύνταξη. Επίσης οι μετά το 2011 εισερχόμενου στο Δημόσιο ανήκουν στην κατηγορία των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου.
Αυτά από μια μικρή εμπειρία που έχω και με προσφυγή σε Πρωτοδικείο, Εφετείο και Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Πολύ σωστά τα ως άνω
Πολύ σωστά τα ως άνω αναγραφόμενα, όντως αυτά ισχύουν. Να με συγχωρήσουν οι λοιποί αναγνώστες, διότι δεν διευκρίνισα, ότι τα δικά μου γραφόμενα αφορούσαν τους συναδέλφους που εισήχθησαν προ του 2011 και ανήκουν ασφαλιστικά στο Δημόσιο και όχι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Επίσης όπως προανέφερα, εγώ επιθυμούσα την συνταξιοδοτηση μου, γιαυτό ισως και δεν έγινε καμία άλλη ενεργεια, μετά την Απόφαση της Υγ. Επιτρ. όσον αφορά την αυτεπαγγελτη αποστρατεία μου, για λόγους υγείας.
Σας ευχαριστώ για το χρονο
<p>Σας ευχαριστώ για το χρονο σας.</p>
<p>Εγω τραυματισθηκα κατα την επιστροφη μου από την εργασία.</p>
<p>Η ΠΔΕ βγήκε ότι δεν ήμουν σε διατεταγμενη Υπηρεσία, ούτε ένεκα αυτής. Εδώ και ένα μήνα περίπου μέω του σωματείου έχω ξεκινησει την διαδικασία τροποποίησης της ΠΔΕ ώστε να λάβω το σχετικό επίδομα.</p>
<p>Όσον αφορά τις άδειες. Με την λήξη της Β΄μακράς με έκριναν ώς Υπηρεσία Γραφέιου, τον 08/2021. Τώρα 04/02/2022 έκανα νέο χειρουργείου και ή επιτροπή μου είπε ότι αν λάβω την Γ΄μακρα για το υπόλοιπο χρόνο της Υπηρεσίας, δηλαδη 9 χρόνια περίπου) δεν θα έχω δικαιώμα ασθένειας ουτε για μία μέρα. Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει αυτό.</p>
<p>Τέλος γνωρίζεται κάτι σχετικά εάν με συμφερει να αποστρατευτώ και πότε.</p>
<p>Είμαι πρώτη σειρα Πανελληνίων (01/1996) και αυτή τη στιγμη είμαι Υ/Β΄ (από Ανθυπαστυνόμος), έχω πληρώσει και την μάχιμη πενταετία.</p>
<p> </p>
<p>Τι θα χάσω , από μισθό ? Από εφάπαξ?</p>
<p>έχετε υπόψην σας κάποιον ειδικό που να γνωρίζει καλά?</p>
<p>Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.</p>
<p>Βεβαια καλύτερα από όλα αυτά που συζητάμε είναι να έχουμε την υγεία μας, αλλα....</p>
<p> </p>
<p> </p>
Καλημέρα συνάδελφε
Για να ασκήσεις προσφυγή κατά της ΠΔΕ και να βγει ο τραυματισμός σου ένεκα διατεταγμένης υπηρεσίας πρέπει η ΠΔΕ να σου καταλογισει ευθύνη για τον τραυματισμό. Αν η ΠΔΕ γράφει ότι ο τραυματισμός οφείλεται σε τυχαίο γεγονός, ή κάποιο ατύχημα μη δυνάμενο να προβλεφθεί ή να αποφευχθεί, χωρίς να σου έχουν καταλογισει ευθύνες τότε ΔΕΝ ΔΎΝΑΤΑΙ να υποβάλεις προσφυγή κατά της ΠΔΕ.
Έχω συντάξει 2 τέτοιες περιπτώσεις συναδέλφων, το αρμόδιο τμήμα απάντησε μετά από 9 μήνες στην προσφυγή ότι αφού η ΠΔΕ δεν είναι σε βάρος τους δεν έχουν δικαίωμα άσκησης προσφυγής.
Αρμόδιο να κρίνει τα της ΠΔΕ είναι το Διοικητικό Πρωτοδικείο.
Και σου μιλάω για τραυματισμό ΑΞΥΠ, σε τμήμα χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, γλίστρησε από σκάλες του τμήματος που δεν είχαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας όπως ορίζει ο Πολεοδομικος κανονισμός (στηθαιο στις σκάλες, αντιολισθητικες ταινίες και επαρκή φωτισμό) και τη έβγαλαν μη ένεκα διατεταγμένης υπηρεσίας, χάνοντας το επίδομα. Με προσφυγή ζητήσαμε αλλαγή του πορισματος ΠΔΕ ζητώντας ευθύνες κατά πάντως ευθύνες για παραβίαση του ΠΔ45/08, τις απάντησαν μετά από ένα έτος και τις ανέφεραν εγγράφως ότι εφόσον η ΠΔΕ δεν είναι σε βάρος της δεν μπορεί να προσφύγει κατά του Πορισματος ωστόσο την ενημέρωσαν ότι δύναται να προσφύγει στα αστικά δικαστήρια προκειμένου να αποζημιωθει. Και τραυματιστηκε εν ώρα διατεταγμένης υπηρεσίας ανεβαίνοντας σκάλες στο τμήμα ασφαλείας για να συνεννοηθεί για εγκλησμο και έλειπε 10 μήνες και έχασε το επίδομα του τραυματισμού σε διατεταγμένη υπηρεσία υπηρεσία επειδή κάποια δεν έκανε σωστά τη δουλειά του.
Ότι έχει να κάνει με το εφάπαξ. Την 31/12/2013 καταργήθηκε το εφάπαξ και απο 01/01/2014 το ειδικό βοήθημα του ΤΑΠΑΣΑ (εφάπαξ) δηλαδή στην ουσία είναι επιστροφή εισφορων. Ωστόσο όμως τα χρόνια εργασίας από το 1996 που έγινε η εισαγωγή σου μέχρι την 31/12/203 υπολογίζεται με βάση το άθροισμα των συντάξιμων αποδοχών σου την τελευταία 5 ετια που θα επέλθει ασφαλιστικός κίνδυνος. Για να γίνω πιο κατανοητός έστω ότι παίρνεις μεικτά 2000 ευρώ την τελευταία πενταετία για όλους τους μήνες γίνεται ένα άθροισμα 2000 x 60 μήνες (5 έτη) =120.000 ÷ 60 (μήνες) = 2.000 ευρώ συντάξιμες αποδοχές. Αυτό το ποσό θα είναι η συντάξιμες αποδοχές βάσει στο οποίο θα στηριχτεί η ΕΦΑΠΑΞ παροχή για τα έτη 1996-2013. Δηλαδή για 17 έτη θα σου χορηγηθεί ΕΦΑΠΑΞ βάσει των συντάξιμων αποδοχών της τελευταίας πενταετίας (δηλαδή αν έβγαινες σήμερα σύνταξη Μάρτιο του 2017 με Φεβρουάριο του 2022 οι μεικτές αποδοχές με διερεση το 60). Για τα επόμενα έτη θα σου καταβληθεί επιστροφή εισφορών. Άρα όσο πιο πολλά χρόνια παραμείνεις στο σώμα, τόσο πιο μεγάλο θα είναι το εφάπαξ για τα 17 έτη που ανέφερα.
Ότι έχει να κάνει με τη σύνταξη, σίγουρα σε συμφέρει να μην αποστρατευτεις γιατί όσα πιο πολλά χρόνια έχεις, τόσο μεγαλύτερη σύνταξη θα λάβεις. Και εφόσον είσαι υπηρεσία Γραφείου, όπως και εγώ δεν βρίσκω κάποιο λόγο να αποστρατευτεις. Βέβαια ο καθένας κάνει τις επιλογές του, βάσει των οικονομικών του δεδομένων και βάσει πάντα το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει αν θα μπορεί να αντεπεξέλθει έστω και σε υπηρεσία Γραφείου. Πριν πράξεις όμως οτιδήποτε, σκέψου τι είναι καλύτερο για σένα.
Όσον αφορά το θέμα ασθένειας
<p>Όσον αφορά το θέμα ασθένειας από εδώ και πέρα γνωρίζεις κάτι;</p>
<p>Δλδ αν μετα από κάποιο διάστημα έχω ξανα το δικαίωμα της ασθένειας ή δεν έχω καμία μερα μέχρι την αποστρατεία μου, δλδ για τα επόμενα 9 χρόνια.</p>
Δεν προβλέπεται μη χορήγηση περαιτέρω άδειας
Συνάδελφε με αποστρατευσαν αυτεοαγγελτα επειδή ξεπέρασα όπως ανέφεραν στη γνωμάτευση το όριο των αναρρωτικών αδειών. Προσέφυγα στο Διοικητικό Εφετείο. Από την ερμηνεία και τις διατάξεις όλων των νόμων που επικαλέστηκα όπως το Π.Δ. 584/1985 το Ν.Δ. 1400/1973, το Ν. 4609/2019, το Ν. Δ. 935/1971 κ.λ. δεν αναφαίρει πουθενά ότι δεν δύναται να σου χορηγηθεί περαιτέρω αναρρωτική άδεια. Προκειμένου ωστόσο να μην μπορούν να αποστρατευουν δυσμενείς το αστυνομικό προσωπικό με την αιτιολογία ότι δεν είναι ικανός για την ενεργό υπηρεσία και την υπηρεσίαν γραφείου, το Ελληνικό κράτος συμμορφώθηκε με την Ευρωπαϊκή Οδηγία και ψήφισε το Ν. 4609/2019 που αφαιρεί κάθε δικαίωμα στην ΑΥΕ να αποστρατευει. Η νομοθεσία αναφέρει ότι αν ο αστυνομικος λάβει και την τρίτη μακρά αναρρωτική άδεια τότε ΚΡΊΝΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. Δηλαδή είτε σε υπηρεσίαν γραφείου είτε στην ενεργό υπηρεσία. Κανένα ΠΔ, ΝΔ και νομοθεσία δεν αναφέρει ότι αν ο αστυνομικος ξεπεράσει το όριο αναρρωτικών αδειών αποστρατευεται αυτεπαγγελτα.
Ακόμα και αν χρειαστείς νέα αναρρωτική άδεια, τι μπορούν να σου κάνουν;;
Να σε αποστρατεψουν αυτεοαγγελτα; ΌΧΙ
Να σε στείλουν για εργασία ενώ έχεις πρόβλημα; ΌΧΙ
Δεν προβλέπεται από πουθενά να μην σου χορηγησουν αναρρωτική άδεια και οποιαδήποτε δυσμενή κρίση αποτελεί παραβίαση του Ν. 4443/2016 για διάκριση λόγω αναπηρίας ή μακροχρόνιας πάθησης. Να γνωρίζεις εφόσον σου χορηγηθηκαν μακρές αναρρωτικες άδειες η πάθηση σου θεωρείται μακροχρόνια. Κάι στο ξαναλέω, σε καμία περίπτωση νομοθεσία δεν αναφέρει ότι ο αστυνομικούς δικαιούται συγκεκριμένος όριο αναρρωτικών αδειών. Έστειλα αίτηση προς το Αρχηγείο και ρωτάω αν η αποστρατεια μου ήταν νόμιμη αν με ενημέρωσαν ως όφειλαν για τα δικαιώματα μου και αν ναι σε ποια τις διατάξεις του Νόμου προβλέπετε η αποστρατεία. Ξέρεις τι απάντησε το Αρχηγείο; Ότι δεν είναι αρμόδιο να απαντήσει και οφείλει να δέχεται όλες τις διοικητικές πράξεις ως ισχυρές ακόμα και αν αυτές είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ. Το Αρχηγείο οφείλει να δέχεται παράνομες διοικητικές πράξεις.
Δεν έχουν ιδέα από εσωτερικό κανονισμό και από τους νόμους. Για αυτό δηλώνουν αναρμόδιοι γιατί γνωρίζουν ότι η αποστρατεία μου είναι παράνομη και προ δεν προβλέπεται όροι για χορήγηση αναρρωτικής άδειας. Άλλωστε το άρθρο 2 του Ν. 4609/2019 ψηφίστηκε για να βάλεις ένα τέλος στην ασυδοσία των Υγειονομικών Επιτροπών που λειτουργούσαν χωρίς να γνωρίζουν την έννοια των νομων.
Μπορεί ο Δημήτρης 12 να μου στείλει εν τηλ η κάποιο τρόπο εποικο
στείλειΜπορεί ο Δημήτρης 12 να μου στείλει εν τηλ η κάποιο τρόπο εποικοινωνιας
Αποστρατεια για λόγους υγείας
Καλησπέρα σε όλους. Δυστυχώς εχω σοβαρά προβλήματα υγείας και είμαι ήδη σε υπηρεσία γραφείου. Πριν λιγες ημερες το αποκορύφωμα με έμφραγμα και τη γλύτωσα παρατριχα. Ειμαι με αναρρωτική ενα μηνα και θα ακολουθησει και άλλος. Υπάρχει καποιος συναδελφος να γνωρίζει τα περι αποστρατειας για λογους υγείας??? Ευχαριστω για τυχόν απαντήσεις.
Καλημερα σε όλους.. Επειδη…
Καλημερα σε όλους.. Επειδη είμαι "φρεσκος" στο forum θα ήθελα, αν ειναι εύκολο, κάποιος συναδελφος να μου στείλει το email του για να ρωτήσω για αποστρατεια για λογους υγειας. Ευχαριστω θερμά
Καλησπέρα σε όλους. Καλή…
Καλησπέρα σε όλους. Καλή χρονιά. Dimitris12 θα ήθελα ένα mail επικοινωνίας. Η οποιοσδήποτε γνωρίζει για θέματα περι αποστρατείας για λόγους υγείας.
<p>Συνάδελφε, σύμφωνα με προσωπική μου εμπειρία και από όσα έμαθα, η Επιτροπή χορηγεί πολύ σπάνια 3η μακρά αναρρωτική, από την στιγμή που σου έδωσαν 3η μακρά αναρρωτική άδεια, μετά την λήξη αυτής πιθανότατα, να αποφασίσουν την αυτεπάγγελτη αποστρατεία σου για λόγους υγείας (συνταξιοδότησή σου) Επίσης εάν συμβεί αυτό (αυτεπάγγελτη αποστρατεία για λόγους υγείας), λαμβάνεις κανονικά σύνταξη, μερίσματα και εφάπαξ, σύμφωνα πάντα με τα χρόνια υπηρεσίας σου.</p>