Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:27 | 25/08/2018

Τα καθήκοντα στα οποία διατίθενται οι Δόκιμοι Αστυφύλακες της ΕΛ.ΑΣ. τίθενται εκ νέου στο "επίκεντρο" του ενδιαφέροντος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. η οποία προχθές έστειλε έγγραφο στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με το  εν λόγω έγγραφο, το οποίο κοινοποιήθηκε και στον Επιτελάρχη της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κο Καραμαλάκη Μιχαήλ, η Ομοσπονδία των Αστυνομικών διαβίβασε έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου, που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα, ζητώντας παράλληλα να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες για την τήρηση της σχετικής  Διαταγής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης / Α.Ε.Α. που αφορά τα καθήκοντα και τις υπηρεσιακές αρμοδιότητες των Δοκίμων Αστυφυλάκων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο έγγραφο της, στόχος είναι η αποφυγή απρόοπτων και δυσμενών συμβάντων κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας.

[custom:google-ads]

"Μη προβλεπόμενα καθήκοντα ... "

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου, στο έγγραφο της (το οποία διαβίβασε η Π.Ο.ΑΣ.Υ.), το οποίο είχε τίτλο "Διάθεση Δοκίμων Αστυφυλάκων σε μη προβλεπόμενα καθήκοντα συνοδού μεικτής περιπολίας - ένοπλου σκοπού πύλης" , επισημαίνει ότι είναι υποχρεωμένη να καταγγείλει την κατά κανόνα διάθεση των Δοκίμων Αστυφυλάκων που πραγματοποιούν την πρακτική τους εκπαίδευση σε υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, σε υπηρεσίες που ρητά απαγορεύονται από την Διαταγή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Α.Ε.Α. με ότι κινδύνους αυτό εγκυμονεί, τόσο για τους ιδίους όσο και για το μόνιμο προσωπικό, αφού εκτελούν υπηρεσία ως δεύτερο άτομο - πλήρωμα σε εποχούμενη μεικτή περιπολία δύο ατόμων, με τομέα δραστηριότητας όλο το νησί της Ζακύνθου και υπηρεσία ένοπλου σκοπού πύλης συνεργαζόμενων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου.

 

Διαβάστε στο Policenet.gr:  Πόσοι Αστυνομικοί θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis