Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 15/05/2017

Το απόγευμα της  Παρασκευής  12/05/2017 και λίγες μέρες πριν την κατάθεση στη Βουλή   του σχεδίου νόμου παρωδία, που καταστρέφει ότι απέμεινε όρθιο από προηγούμενες μνημονιακές  μειώσεις, επέλεξε το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη να επιχειρήσει να μας καταστήσει συνένοχους, καλώντας μεταξύ άλλων και τον πρόεδρο του ΣΕΦΕΑΑ  να πληροφορηθεί το περιεχόμενο ενός σχεδίου νόμου, που σήμερα το γνωρίζουμε πλήρως αφού κατατέθηκε  στη Βουλή και φέρει τον  τίτλο «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις». Την προφορική παρουσίαση-ανάλυση ανέλαβε και διεκπεραίωσε  ο  Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ κ. Πανούσης Σωτήριος που είναι αποσπασμένος  στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Επιτελικού Σχεδιασμού/Υπουργείου Εσωτερικών.

            Ήταν η πρώτη φορά που πληροφορηθήκαμε τις προθέσεις της κυβέρνησης να κατασκευάσει ένα Νόμο που ουσιαστικά γελοιοποιεί την Δικαιοσύνη και την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, γελοιοποιεί το Σύνταγμα της χώρας αλλά και την ίδια, καθιστώντας την  άβουλο" όργανο "των δανειστών της.           

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ανοίγει η ψαλίδα από τo βαθμό του Διευθυντή και πάνω σε σχέση με τους χαμηλόβαθμους - Καταργείται το πέμπτο πενθήμερο"

            Όπως ήταν φυσικό εγέρθηκαν σκληρά ερωτήματα για το πως φτάσαμε στο σημερινό σημείο, όπως επί παραδείγματι για το αν συστάθηκε εν κρυπτώ επιτροπή από στελέχη της Φυσικής Ηγεσίας  ή άλλα, τα οποία  σχεδίασαν  τον οικονομικό "θάνατο "των ένστολων  (Παρότι υπήρξε κατηγορηματική άρνηση θα αποτελέσει για μας σε μέλλοντα χρόνο αντικείμενο έρευνας, καθότι προέχει η αναστολή της κατάθεσης του).

Αν ο  Υπουργός προτίθεται να μας  συνδράμει  στο επόμενο μικρό χρονικό διάστημα που απομένει στην προσπάθεια μας να περισωθεί ότι είναι δυνατό για το προσωπικό που προΐσταται πολιτικά.  (Η υπερασπιστική στάση του Υπουργού για το επερχόμενο νομοσχέδιο μας έδωσε και την απάντηση.) κ.α.

            Μετά ταύτα σήμερα, και μετά το "στημένο παιχνίδι" του ξεριζώματος την εναπομείνασας αξιοπρέπειας του συνόλου των ένστολων είτε στερώντας την στρατιωτική θητεία από τον υπολογισμό της μισθολογικής προαγωγής, είτε αφαιρώντας από τις αποδοχές μας εργασία πέραν του πενθημέρου, είτε με το δούρειο ίππο της προσωπικής διαφοράς που θα μας καθηλώσει για έτη στις ίδιες αποδοχές με την ευχή να μην καταργηθεί κι αυτή όπως σε άλλους στο παρελθόν, επιχειρείται η καθίζηση της Δημόσιας Ασφάλειας και Τάξης της χώρας, μέσω της βιοτικής υποβάθμισης του ένστολου.

         Εκτός της γενικότερης οικονομικής αφαίμαξης του συνόλου των ένστολων εγκαινιάζονται δύο (από τέσσερεις εν συνόλω) νέες κατηγορίες προσωπικού που το περιεχόμενό τους  οικονομικά, θα αποτελεί τους φτωχότερα αμειβόμενους  ένστολους της χώρας !

             Συγκεκριμένα η Δ΄ μισθολογική κατηγορία θα αποτελείται από Ειδικούς Φρουρούς και Συνοριακούς Φύλακες και η Γ΄ μισθολογική  κατηγορία από αστυνομικό προσωπικό που προέρχεται από την κατηγορία Δ!!

            Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανερυθρίαστα  εκτός των άλλων εισάγει διατάξεις για υποτίθεται ομογενοποιημένο  αστυνομικό προσωπικό  που το" εκδικείται" οικονομικά εξ αιτίας του τρόπου πρόσληψης τους.

Ενώ  για το αστυνομικό προσωπικό που επίσης δεν προσλήφθηκε μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, χωρίς επίσης προανακριτικά καθήκοντα  επιφυλάσσει διαφορετική κατηγορία μισθολογικής εξέλιξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κύριε Αρχηγέ, λάβετε επίσημα θέση

Δεν θέλουμε να διανοηθούμε  ότι στην πράξη θα καταδιώξουν κακοποιό πληρώματα περιπολικού οχήματος  ή δικύκλου   και οι επιβαίνοντας παρότι θα είναι ομοιόβαθμοι θα αμείβονται με τεράστιες μισθολογικές διαφορές.

Σε κάθε περίπτωση και  μετά από 15 χρόνια επιτυχημένων αγώνων και προσπαθειών σύγκλησης των Ειδικών Φρουρών με το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό  έρχεται η κυβέρνηση με ένα Νόμο  και εγκαθιδρύει  εφ όρου επαγγελματικής ζωής   μια ξεχωριστή κατηγορία αστυνομικών  αποτελούμενη από χιλιάδες εργαζόμενους με το πρόσχημα του πρώην Ειδικού Φρουρού .

            Συνάδελφοι αντιλαμβάνεστε όλοι ότι σε μηδενικό χρόνο επιχειρείται η φτωχοποίηση του συνόλου των υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας, αντιλαμβάνεστε ότι επιχειρείται η ρατσιστική διάκριση ένστολων πρώτης γραμμής   στη μάχη κατά του εγκλήματος , αντιλαμβάνεστε ότι στο αμέσως επόμενο μικρό  χρονικό διάστημα  θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε μέσο αναστολής της ψήφισης  του τραγικού νομοσχεδίου. Για αυτό το λόγο απαιτείται η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ όλων μας σε ΚΑΘΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ με αποκορύφωμα εκείνης της  ΤΕΤΑΡΤΗΣ 17 ΜΑΙΟΥ 2017  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΩΛΟΚΟΤΡΩΝΗ και ώρα 17:00. και όπου αλλού εκτάκτως σας ζητηθεί.

Βλέπουμε όλοι ότι  μας απομακρύνουν από τον στενό πυρήνα της λειτουργίας της  πολιτείας  που μαζί με τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης αποτελούσαμε τους βασικούς πυλώνες  της , εισάγοντας μας  στον ευρύτερο κύκλο των Δημοσίων Υπαλλήλων. Όμως στην υπεράσπιση των κεκτημένων μας στερούμαστε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ της  ΑΠΕΡΓΙΑΣ και της αποχής από τα καθήκοντα μας , ξεχνώντας ότι πριν πολύ μικρό χρονικό διάστημα χωρίς τα σώματα των αστυνομικών που δικαίως  στάθηκαν  ασπίδες στο Κοινοβούλιο, δεν θα υπήρχε σήμερα αυτό για να ψηφίσουν τον "θάνατο " του ένστολου.

Όλοι μαζί μέχρι τελικής δικαίωσης,

διότι τίποτε δεν μας χαρίστηκε και τίποτε δεν χαρίζουμε σε κανένα.

 

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.                ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Ε.Φ.Κ.Μ                     ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Ν.Ε.Φ.Κ

 

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                  ΠΟΥΡΣΑΙΤΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ              ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Πως και γιατί δεν έγινε …του 2012!

Μια πρώτη εκτίμηση για το νέο μισθολόγιο

Τι είναι προσωπική διαφορά;

Γιατί διαχωρίζετε τους Αστυνομικούς;

Ο κομπλεξισμός προς τις μάχιμες μονάδες της Αστυνομίας είναι ακόμα ζωντανός...

 

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ:

Κρυφός αστυνομικός σε συμμορίες ναρκωτικών αποκαλύπτει: Χάσαμε τον πόλεμο

Τιμήθηκε η Δεκανέας ΕΠΟΠ που συγκίνησε με το σεβασμό της στη σημαία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis