Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:44 | 19/10/2017

Με το νέο σύστημα ραδιοεπικοινωνία SEPURA πρόκειται να εφοδιαστεί η Ελληνική Αστυνομία  (διαβάστε εδώ πότε αναμένεται - σύμφωνα με τον αναπλ. Υπουργό Ν. Τόσκα - η έναρξη της λειτουργίας του συστήματος).

Το ιδιαιτέρως θετικό είναι ότι η συγκεκριμένη υλικοτεχνική υποδομή θωρακίζει τις επικοινωνίες των αστυνομικών και βάζει ένα τέλος στις επικίνδυνες "συν ακροάσεις" των ασυρματικών διαβιβάσεων.

[custom:google-ads]

Άλλωστε τα 3 τελευταία χρόνια, δέν είναι λίγες οι φορές, που στο policenet.gr έχουμε αναφερθεί σε συλλήψεις δραστών οι οποίοι ήταν εφοδιασμένοι με ασυρμάτους, προκειμένου να ακούνε τις συνομιλίες των αστυνομικών (θυμηθείτε δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις εδώ και εδώ).

Τα οφέλη όμως δεν σταματούν εδώ, αφού  το νέο σύστημα εκτός από τις ασφαλείς κωδικοποιημένες συνομιλίες μέσω ασυρμάτου έχει και μία ακόμα σημαντική δυνατότητα.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που θα βρίσκονται στο κέντρο επιχειρήσεων, θα έχουν την επιλογή να βλέπουν πού ακριβώς βρίσκεται στην Αττική κάθε περιπολικό και άρα να έχουν πλήρη και σαφή εικόνα των αστυνομικών δυνάμεων.

Η εν λόγω πληροφορία θα αποτελέσει ένα ακόμα χρήσιμο εργαλείο για την γρήγορη διαχείρηση των δυνάμεων.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ:

Πόσα χρήματα εξοικονομούνται με τη νέα σύμβαση για το νέο ψηφιακό σύστημα επικοινωνιών στην ΕΛ.ΑΣ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis