Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:51 | 02/12/2018

Οι επικείμενες τακτικές κρίσεις των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., όπως είναι αναμενόμενο δημιουργούν ήδη μία ατμόσφαιρα …. «στασιμότητας»  εντός του Σώματος.

Υπηρεσιακοί παράγοντες, διευκρινίζουν στο Policenet.gr ότι οι τακτικές κρίσεις θα διεξαχθούν κανονικά όπως κάθε χρόνο και η πραγματοποίηση τους δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τις πρόσφατες έκτακτες κρίσεις.

[custom:google-ads]

Άλλως όπως επισήμανε σε πρόσφατη συνάντηση της με συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα Γεροβασίλη , η διενέργεια των έκτακτων κρίσεων ήταν δική της πολιτική απόφαση ενώ τόνισε ότι οι επόμενες τακτικές κρίσεις θα διενεργηθούν κανονικά το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα

Μετά την εν λόγω τοποθέτηση, όπως είναι αναμενόμενο η προσοχή των ανώτατων και ανώτερων Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μοιραία στρέφεται προς τις νέες αλλαγές που θα επιφέρουν οι κρίσεις.

Η επιφυλακτικότητα συνεχίζει να επικρατεί στους Αξιωματικούς που ηγούνται νευραλγικών Υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το θρίλερ με τη φορολόγηση των αναδρομικών!

Στέλεχος με μεγάλη εμπειρία αναφέρει χαρακτηριστικά  στο Policenet.gr «αυτή την περίοδο όλοι κρατούν στάση αναμονής, προσπαθούν να αποφύγουν κάθε πιθανό  στραβοπάτημα, αλλά και κάθε υπηρεσιακό ρίσκο».

Κάτι τέτοιο όμως όπως γίνεται ευκολα αντιληπτό έρχεται σε αντίθεση με την αναγκαία δυναμική που πρέπει πάντα να χαρακτηρίζει την Ελληνική Αστυνομία, της οποίας οι υποχρεώσεις αλλά και τα δύσκολα στοιχήματα δεν σταματούν ποτέ.

 

ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ?

Απορία όλων είναι το μέγεθος των αλλαγών που θα επέλθουν στις τακτικές κρίσεις.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για μία κατάσταση ιδιαιτέρως ρευστή με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

Οι νέες εκπλήξεις σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποκλειστούν.

 Άλλωστε και στις πρόσφατες έκτακτες κρίσεις οι αναπάντεχες επιλογές δεν έλλειψαν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ετοιμάζεται για διεθνείς διακρίσεις ο Αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Σ. Καραμάνος - ΦΩΤΟ


Υπενθυμίζουμε ότι μία από τις μεγαλύτερες – για πολλούς – εκπλήξεις των πρόσφατων κρίσεων αφορά  τον πρώην Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, υποστράτηγο Χρ. Παπαζαφύρη οποίος και τελικά αποστρατεύτηκε, παρά το γεγονός ότι πολλοί ισχυροί υπηρεσιακοί κύκλοι είχαν προβλέψει μία τελείως διαφιρετική εξέλιξη για τον ίδιο.

Μην ξεχνάμε ότι επρόκειτο για έναν Αξιωματικό βγαλμένο από τα «σπλάχνα» της Ασφάλειας, όπου και υπηρέτησε στο πόστο του Διοικητή επί δυο χρόνια.

Δεύτερη εξίσου μεγάλη έκπληξη ήταν η αποστρατεία του Γεωργίου Παπασυφάκη.

[custom:google-ads]

Ενός Αξιωματικού που ακόμα και την ζωή του έπαιξε “κορόνα γράμματα” στη συμπλοκή του Βύρωνα, με τον περιβόητο κακοποιό Πέτραν Κόλλα.

Είναι ο Αξιωματικός που εξάρθρωσε σημαντικά κλιμάκια των Ροζ Πανθήρων στην Ελλάδα, ενώ η θητεία του στην Ασφάλεια και κυρίως ως προϊσταμένου ΥΔΕΖΙ είχε στο ενεργητικό της αξιομνημόνευτες επιτυχίες στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Τέλος, μη αναμενόμενη ήταν για πολλούς και  η αποστρατεία του μέχρι πρότινος Διοικητή της Κρατικής Ασφάλειας Αθανάσιου Πράπα, ο οποίος ήταν έμπειρος Αξιωματικός με μακρά θητεία  σε νευραλγικές θέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Eπεισοδιακή σύλληψη δυο γυναικών από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ

 

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis