Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:43 | 18/01/2018

Στο εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα των τραυματισμών των Αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στπ παρελθόν (δείτε τη σχετική ενότητα του Policenet.gr εδώ).

[custom:google-ads]

Στο ζήτημα επανέρχεται εκ νέου η Π.Ο.ΑΣ.Υ. αναφερόμενη σε πρόσφατο περιστατικό.

Δείτε τι επισημαίνει  η Ομοσπονδία των Αστυνομικών σε έγγραφο της που εστάλη εχθές στην Ηγεσία

θήνα, 17 Ιανουαρίου 2018

Αρ. Πρωτ.: 403/1/40-α΄
Προς: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
Κοιν.:
1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
2) Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ
3) Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγο κ. Αντώνιο ΜΠΑΚΑ
4) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνης

Θέμα: «Τραυματισμός αστυνομικού σε τροχαίο ατύχημα εν ώρα καθήκοντος, ένεκα μηχανικής βλάβης υπηρεσιακού οχήματος»

Κύριε Υπουργέ,

Τα περιστατικά τραυματισμών αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας πληθαίνουν επικίνδυνα το τελευταίο χρονικό διάστημα και εγείρουν σοβαρότατα ζητήματα ως προς την ασφάλεια της εργασίας, πέραν του χαρακτηρισμού της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας και την μη αναγνώρισή του, αναγνώριση η οποία παραπέμπεται στις καλένδες και τη λήθη της κυβερνητικής και ανούσιας παροχολογίας της.

Οι τραυματισμοί αυτοί ποικίλλουν και σήμερα αναφερόμαστε στο επισυναπτόμενο υπ΄αρίθμου 1/2018 από 13/01/2018 έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνης και τα διαλαμβανόμενα σε αυτό, με τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου μας συνεπεία τροχαίου ατυχήματος εποχούμενης περιπολίας λόγω μηχανικής βλάβης του υπηρεσιακού οχήματος.

Παρακαλούμε όπως, εκ του θεσμικού σας ρόλου παρέμβετε για την αυστηρή τήρηση των διατάξεων που διέπουν τον τεχνικό και περιοδικό έλεγχο των υπηρεσιακών οχημάτων από την αρμόδια Διεύθυνση/Α.Ε.Α και σύμφωνα με το Π.Δ 24/2008 ( Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ένστολου προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας) άρθρο 11 παρ. 4 όπου ρητώς ορίζεται ο έλεγχος αυτός να πραγματοποιείται ανά διετία.

Αντιληφθείτε επιτέλους ότι οι τραυματισμοί αυτοί επιφέρουν απώλεια σημαντική σε εργατοώρες, απώλεια μάχιμων στελεχών, σπατάλη και υπέρμετρη δημοσιονομική δαπάνη καθώς και μια απαξίωση του θεσμού της Ελληνικής Αστυνομίας σε μέσα και εξοπλισμό.

Κύριε Υπουργέ,

Διαφυλάξετε και εφαρμόσετε τα διατάγματα που η Πολιτεία και οι προκάτοχοί σας νομοθέτησαν, αυστηροποιήσετε το πλαίσιο αυτό και δώστε σαφή έμφαση στον παράγοντα άνθρωπο-αστυνομικό ως έμμεση και ουσιαστική αναγνώριση της καθημερινής και επίμοχθης προσφοράς του.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Διαβάστε στο Policenet.gr :  Στα χέρια του Εσωτερικών Υποθέσεων παραδόθηκαν οι "εγκληματίες" συνάδελφοι του Τμήματος Ομονοίας, Αρχιφύλακας και Υπαστυνόμος που δεν συμορφώθηκαν σε εντολές μεγαλοδημοσιογράφου

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis