Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:29 | 27/09/2016

Σας έχουμε ήδη ενημερώσει σε σχετικό δημοσίευμα του policenet.gr (δείτε το ΕΔΩ), ότι στις προθέσεις της φυσικής και της πολιτικής ηγεσίας είναι η άμεση στελέχωση μεγάλου αριθμού Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, προκειμένου να ριχθούν στη «μάχη» με το σκληρό έγκλημα του μετώπου της Αττικής.

Η επιχειρησιακή αυτή αναβάθμιση είναι άκρως καλοδεχούμενη και ιδιαιτέρως ελπιδοφόρα.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι το σημαντικότερο, όταν φτιάχνεται κάτι νέο είναι να υπάρχει και μέριμνα για την συντήρηση του στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το θέατρο γέμισε... μυστικούς

Ως προς το ζήτημα αυτό πριν λίγες μέρες υπενθυμίζουμε ότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας σε ανακοίνωση της – που προβλήθηκε από το policenet.gr (δείτε την εδώ) – αναφέρθηκε σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας επισημαίνοντας την (κομβικής σημασίας) απουσία εκπαιδευτικών βολών για το έτος 2016.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανέφερε ότι μεταξύ των προβλημάτων που ΔΕΝ λύθηκαν για τους Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. ήταν και αυτό της  μη πραγματοποίησης εκπαιδευτικών βολών για το έτος 2016, με ότι αυτό συνεπάγεται για την σωματική τους ακεραιότητα, κατά την αντιμετώπιση σχετικού περιστατικού ως ομάδες πρώτης γραμμής, που καθημερινά έρχονται αντιμέτωπες με εγκληματικά στοιχεία.

Δυστυχώς τέτοια θέματα δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τα προσπερνάμε αβασάνιστα και ελπίζουμε να υπάρξει η μέριμνα, μαζί με την δημιουργία των νέων ΟΠΚΕ να προβλεφθούν και τα αναγκαία κονδύλια που θα εξασφαλίσουν τη διαρκή και ουσιαστική εκπαίδευση των Αστυνομικών που υπηρετούν σε τέτοιες μάχιμες μονάδες.

Ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι ένστολοι θα κληθούν να «μπούν στη φωτιά» αντιμετωπίζοντας ένοπλα περιστατικά και σκληρές μορφές εγκληματικότητας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis