Απ: Εξετάσεις Αρχιφυλάκων 2013
Προς επιβεβαίωση των όσων γράφεις καλό θα ήταν να αναφέρεις σε ποιά ακριβώς γνωμοδότηση αναφέρεσαι (αριθμός και χρονολογία). Στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου δημοσιεύονται όλες οι γνωμοδοτήσεις από το έτος 2001 και μετά αν θυμάμαι καλά. Αυτό στο λέω για να δούμε το σκεπτικό της γνωμοδότησης και εάν αναφέρεται και απαντά συγκεκριμένα στο προκείμενο ερώτημα που μας ενδιαφέρει. Διότι εάν ισχύουν αυτά που λες, τότε τίθεται σοβαρότατο θέμα για τον τρόπο με τον οποίο οι διορθωτές πρόκειται να βαθμολογήσουν τις απαντήσεις. Σε θέματα δικαίου δεν μπορούν να βαθμολογήσουν με υποκειμενικό τρόπο ( βάσει της ερμηνείας του δικαίου ενός νομικού που δημοσιεύει την άποψή του σε ένα βιβλίο), αλλά βάσει της κείμενης νομοθεσίας και της ερμηνείας τους από τις δικαστικές αρχές , στην προκείμενη περίπτωση της ανώτατης δικαστικής αρχής, της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
Την εχω σε εντυπο,θα την ψαξω κ εκει που λες...Παντα διορθωνουν με βαση το βιβλιο που πηραν το πρακτικο,οσο παραλογο και αν φαινεται...Σε συζητηση που ειχα μαλιστα μ ανεφεραν οτι κοιτανε την απαντηση του πρακτικου ανεξαρτητως της αναλυσης,συγκεκριμενα αν καποιος αναλυσει σωστα το θεμα αλλα δωσει λαθος απαντηση εξαιτιας καποιας αστοχιας του,δεν λαμβανουν υποψη την μεχρι ενος σημειου σωστη αναλυση.
Συναδελφοι καλησπερα και απο μενα.Θα ειμαι λακωνικος.Αν οντως ισχυει αυτο που προαναφερθηκε σχετικα με την αποφαση του Αρειου παγου παρακληση αν καποιος μπορει και φτανει το χερι του ας ενημερωσει σχετικα την εξεταστικη επιτροπη.Ειναι κριμα για την προσπαθεια που καναμε να μεινουμε εκτος ενω εχουμε οντως δωσει σωστες απαντησεις.Ευχαριστω
Απ: Απ: Εξετάσεις Αρχιφυλάκων 2013
[quote name=dimsif date=2013-10-09]Καλησπέρα. Παιδιά κάποιος μου είπε ότι έχει βγει διαταγή για τους νέους αρχιφύλακες που λέει ότι θα πρέπει να πάνε αναγκαστικά πρώτα σε Α.Τ. ή Τ.Α!! Ισχύει κάτι τέτοιο, γνωρίζετε κάτι???[/quote]
ΙΣΧΥΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ Π.Δ. ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑ ΠΕΡΣΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑ ΔΙΑΣ ... ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΔΙΑΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ...
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑ??? ΑΝ ΝΑΙ ΑΣ ΤΑ ΡΙΞΕΙ,,, ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ?
Στα γερμανικά έπεσε ένα κείμενο με απαντησεις πολαπλης επιλογής.Ενα κείμενο με κενά η οποίες κενές λέξεις ήταν σε μορφη πολαπλης επιλογής.Μετα προτάσεις που έπρεπε να τις ξαναδωσεις συμφωνα με κάποιο μέρος της απάντησης σου δινόταν.και ένα γράμμα σε μια φιλη
Εξετάσεις Αρχιφυλάκων 2013
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ;
[warning]Παρακαλώ γράφετε στα "Ελληνικά"[/warning]
[edit time=1383857207]nikosff[/edit]
Δεν έχω καταλάβει τι βαθμολογία πρέπει να έχει συγκεντρώσει κάποιος για να περάσει τις εξετάσεις. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος;
Καλησπέρα γνωρίζει κανείς πότε βγαίνουν οι βαθμολογίες?εαν μπορούμε να περνουμε τηλέφωνο να μαθουμε μεχρι να ανακοινωθούνε
Πιστεύω μέχρι την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή έως το επόμενο Σαβ/κύριακο, θα έχει τουλάχιστον ένα ή δύο μαθήματα.
Μέχρι να καθαρογραφούν οι βαθμοί θα μπορείτε να ενημερώνεστε στον Αξ. Υπ. στην Αθήνα στη Σχολή τηλ. 210-2424126.
Είναι βέβαια λίγο δύσκολο να βγάλετε γραμμή γιατί θα πέρνουν συνέχεια πολλοί.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Γ.Γ. Ε.Α.Υ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απ: Απ: Απ: Εξετάσεις Αρχιφυλάκων 2013
[quote name=LAGOUDAKI date=2013-11-07][quote name=dimsif date=2013-10-09]Καλησπέρα. Παιδιά κάποιος μου είπε ότι έχει βγει διαταγή για τους νέους αρχιφύλακες που λέει ότι θα πρέπει να πάνε αναγκαστικά πρώτα σε Α.Τ. ή Τ.Α!! Ισχύει κάτι τέτοιο, γνωρίζετε κάτι???[/quote]
ΙΣΧΥΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ Π.Δ. ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑ ΠΕΡΣΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑ ΔΙΑΣ ... ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΔΙΑΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ...
[/quote]
Συναδερφε μην μπερδευεσαι εσυ και μπερδευεις και τους αλλους.εσυ παρεμεινες διοτι το π.δ του 2012 το προεβλεπε εφοσον περιλαμβανει την αμεση δραση και λοιπες υπηρεσιες οπως δαε κλπ.αν καποιος λοιπόν υπηρετει σε κεντρικα ασφαλειας δνσης αστυνομίας θα πρεπει υποχρεωτικά για ενα χρονο να μετατεθει σε τ.α η α.τ.
http://www.policenet.gr/portal/arthra-dimosieymata/nomiki-enhmerosi/011…
Αυτο ειναι και το π.δ για οσους ενδιαφερονται
Εάν κάποιος είναι υπηρεσία γραφείου και χαρακτηριστεί επιτυχών στις εξ.αρχ/κων τοποθετείται σε άλλη υπηρεσία ή παραμένει εκεί που είναι...?
Σύμφωνα με το άρθρο 4 εδ. α΄ οι αστυνομικοί υπηρεσίας γραφείου εξαιρούνται από τα αντικειμενικά κριτήρια (μόρια), οπότε εάν κάποιος συνάδελφος προαχθεί σε Αρχ/κα με τις προαγωγικές εξετάσεις μετατίθεται βάσει των υπηρεσιακών και κοινωνικών κριτηρίων και στην Υπηρεσία που θα πάει δημιουργείται θέση για το βαθμό και την ιδιότητά του, και εάν αποχωρήσει αυτή καταργείται. Δηλαδή μπορεί να αλλάξει και περιοχή μετάθεσης (ΓΑΔΑ, ΓΑΔΘ ή ΑΔ Νομού) και Υπηρεσία εντός του Νομού, χωρίς να ισχύει γι΄ αυτόν η διαδικασία με τα μόρια.
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Γ.Γ. Ε.Α.Υ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Φίλε greekdimi, κάνε υπομονή.. Έτσι κι αλλιώς νομίζω ότι θα τα μάθουμε και επισήμως αντί να περιμένουμε αν θα σηκώσουν το τηλέφωνο..
Μην εισαι τοσο καχυποπτος !!!! Εγω περυσι στο πρωτο μαθημα επαιρνα τηλ., δεν μπορουσα να πιασω γραμμη, νομιζα οτι το ειχαν κατεβασει και πηγα απευθειας στον ΑΞΥΠ. Μου ειπε το βαθμο μου και ενημερωθηκα κ για συναδελφους που δεν μπορουσαν να πιασουν γραμμη ή δεν ηξεραν οτι βγηκαν.
Εκατσα στον ΑΞΥΠ περιπου 10'. Το τηλεφωνο χτυπουσε ασταματητα !!! Με του που το εκλεινε, αμεσως χτυπαγε και ρωτουσαν για αποτελεσματα.
Ειναι πραγματικα θεμα τυχης το να βγαλεις γραμμη. Αν τωρα καποιος προσπαθει και δε βγαζει, μπορει απο καθαρα θεμα τυχης να παρει καποιος αλλος πρωτη φορα κ να του κατσει!!! Δεν εχουν τηλεφωνικο κεντρο να μπαινουν σε σειρα προτεραιοτητας οι γραμμες. Μια ειναι και οποιος ειναι τυχερος...
Εγω παντως στα επομενα μαθηματα εφοσον στο πρωτο δεν εβγαζα γραμμη και ειδικα μετα την ολιγολεπτη παραμονη μου στον ΑΞΥΠ, δεν ασχοληθηκα ποτε με το τηλ και πηγαινα απευθειας εκει.
Τωρα αν καποιος ειναι απο επαρχια, θα πρεπει να δοκιμαζει με υπομονη το τηλ ή να ζητησει απο καποιο συναδελφο που ειναι Αθηνα να τον εξυπηρετησει.
*Για το 2 βεβαια ειναι περιεργο γιατι εφοσον ειναι 3 βαθμολογητες, θα πρεπει ο ενας να σου εβαλε 0 και οι αλλοι δυο απο μια μοναδα ή ο ενας να σου εβαλε 2 και οι αλλοι δυο απο 0 !!! Εσυ τι περιμενες να παρεις; Δεν ειχες γραψει τιποτα;
[edit time=1385324150]Harmem2001[/edit]
Συνάδελφε πρέπει να έχεις σύνολο τουλάχιστον 90 στα γραπτά του Κώδικα, της Δικονομίας και των Οργανικών. Στην Έκθεση 30 και πάνω. Είναι τρεις που διορθώνουν το κάθε μάθημα οπότε για να γράψεις 30 στην Έκθεση πρέπει να έχεις π.χ. 10, 10, 10 από τον καθένα. Στον Κώδικα το 75% των γραπτών είναι κάτω από τη βάση.
Εάν στην έκθεση κάποιος βαθμολογηθεί με 09-10-11 και συγκεντρώνει σύνολο 30 δεν περνάει?
Πρέπει να έχει 10-10-10...?
Απ: Απ: Εξετάσεις Αρχιφυλάκων 2013
[quote name=greekdimi date=2013-11-25]treis vathmologites kai mou valan 2 o kathenas afto ara pianete 2 i exi[/quote]
Τα τελικα μορια σε καθε μαθημα προκυπτει απο το αθροισμα της βαθμολογιας και των τριων βαθμολογητων. Το αριστα δηλαδη ειναι το 60 (20-20-20).
Για να ειναι καποιος επιτυχων χρειαζεται τουλαχιστον 30 μοναδες στην εκθεση (οποιοδηποτε αθροισμα που δινει 30) και ταυτοχρονα να εχει συνολικα τουλαχιστον 120 μοναδες σ´ ολα τα μαθηματα μαζι με την εκθεση (πλην των ξενων γλωσσων).
Εσυ συγκεντρωσες 6 μοναδες αλλα αν θες να το αναγαγεις σε 20βαθμια κλιμακα, τοτε ναι πηρες 2.
Δεν ξέρω αν πρόκειται για θαύμα συνάδελφε,αλλά είμαι σίγουρος ότι πρέπει κάποιος να είναι πολύ καλά διαβασμένος, ως επι το πλείστον έμενα στο ποινικό μια λέξη μου κόστισε τουλάχ ιστον 6 με 8 μονάδες...τελικά βαθμολόγούν πολύ αυστηρά.
Γιατί δεν βάζουν τα αποτελέσματα σε μια ιστοσελίδα ή αν τίθεται ζήτημα προσωπικών δεδομένων σε εφαρμογή του POL ή την ηλεκτρονική αλληλογραφία των υπηρεσιών ώστε να έχουμε πρόσβαση άμεσα;Δηλαδή στη σχολή στην Αθήνα απασχολείται ο Αξ. Υπ σε όλη τη βάρδια στο να απαντά συνεχώς σε τηλεφωνήματα συναδέλφων για βαθμολογίες; Προσωπικά πήρα τηλ πολλές φορές εδώ και 3 ημέρες σε διάφορες ώρες και γραμμή δεν έβγαλα, σε σημείο που αναρωτήθηκα αν σκοπίμως είναι η γραμμή κατειλημμένη...Θα μου πείτε είναι αυτό μείζον θέμα;Όχι αλλά είναι δείγμα του πως πολλές φορές τα εύκολα γίνονται δύσκολα και αντιπαραγωγικά.
Για το θέμα των απειλών, των εξυβρίσεων και των απλών σωματικών βλαβών και αν ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία εφόσον διαπράχθηκαν την προηγούμενη ημερολογιακή αλλά πάντα μέσα στα χρονικά όρια του αυτοφώρου...Υπήρχε ακριβώς αυτό το ζήτημα, και γνωμοδότησε σχετικά ο Άρειος Πάγος.